Од 3. априла, када је почела примена новог Закона о безбедности саобраћаја, погинуло око 13 одсто мање људи у односу на исти период прошле године, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.


Он је, одговарајући на питања посланика у Скупштини Србије, истакао да је од почетка године евидентирано око 29.000 саобраћајних незгода, што је осам одсто мање у односу на претходну годину.


Прочитајте још: Стефановић: Несрећа у којој је повређен Лазић велико упозорење за све


"То су заиста значајни резултати", истакао је он и захвалио грађанима Србије што су схватили колико је важно понашати се одговорно у саобраћају и колико је важно увек везати сигурносни појас, возити без дејства алкохола и у складу са ограничењем брзине.


Према његовим речима, то је вишетруко значајно не само по животе путника у том возилу, већ и на све друге учеснике у саобраћају.


Од евидентираних око 29.000 саобраћајних незгода које су се догодиле од почетка године, имамо око осам одсто мање саобраћајних незгода у односу на претходну годину, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.