БЕОГРАД - Премијерка Србије Ана Брнабић каже да је добила писмо секретаријата Венецијанске комисије у којем се наводи да се они слажу са уставним амандманима које је поднело Министарство правде и додала да ће Влада Србије у најкраћем року предложити парламенту да се крене у измене Устава.

Брнабић је на тај начин одговорила посланику Нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђу Вукадиновићу који је навео да Друштво судија тврди да није тачна информација у вези са уставним амандманима да је Србија добила позитивно мишљење.

Брнабић каже да је видела саопштење и истакла да је добила писмо секретаријата у којем се потврђује да се Венецијанска комисија слаже са амандманима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РЕАКЦИЈЕ НА ПЛАНИРАНЕ ИЗМЕНЕ УСТАВА: Примедбе на амандмане

"Поред тога, ја сам изузетно поносна што водим владу која преко годину дана води јавну расправу око уставним промена и амандмана. Ово је пример демократског друштва и демократије. Мислим да је Министарство правде урадило озбиљан посао", рекла је Брнабић.

Она је додала да је то Министарство нашло одличан начин да избалансира да правосуђе у Србији буде више независно него што је било раније и да грађани и привреда имају ефикасно судство.

"Мислим да ће уколико овај дом прихвати амандмане и овакве измене Устава Србија бити пример за то како се реформише правосуђе", рекла је премијерка.

Каже да ће у најкраћем року скупштини предлозити да се крене у измене Устава, а након тога парламент и надлежни одбор могу да наставе јавну расправу, ако постоје отворена питања.