Канцеларија за информационе технологије и електронску управу у партнерству са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), расписала је позив за заинтересоване организације да се пријаве на Конкурс за организовање програма преквалификација у области информационих технологија.

Циљ конкурса је да подржи организације/институције које ће понудити програм преквалификација односно обуке из области информационих технологија и то за запослена лица која су заинтересована за промену занимања и рад у сектору информационих технологија.

Овај круг преквалификација је намењен и прилагођен запосленим лицима, који желе да промене каријеру и отпочну нову у ИТ сектору.

У току наредне недеље ће бити расписан конкурс и за полазнике, саопштила је Канцеларија.

"У овом кругу преквалификација желимо да, поред учења стандардних програмских језика, омогућимо да будући полазници прођу и обуке тестирања софтвера. На конкурсу ће се ценити иновативност у настави, а предавања ће бити прилагођена запосленима и одржаваће се викендом и радним данима после 18 часова. Програм ће трајати 9 месеци уз обавезну праксу у компанијама", изјавио је Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је додао да је програм Преквалификације за ИТ покренут 2017. године на иницијативу председнице Владе Ане Брнабић. До сада су окончана два круга преквалификација за запослене и незапослене које је успешно завршило 800 полазника, док је трећи круг који је намењен искључиво незапосленима у току. Сада расписујемо у оквиру трећег круга и позив за запослене који желе да промене занимање и опробају се у сектору информационих технологија.

Крајњи рок за доставу пријава заинтересованих организација за организовање програма је 15. новембар 2018. године, до поноћи, а пријаве се подносе електронски на адресу it.prekvalifikacije.rs@undp.org @undp.org>.