Полиција на северу Космета тражи возила са истеклим таблицама

Танјуг

24. 09. 2018. у 18:16

Полиција на северу Космета тражи возила са истеклим таблицама

Фото З. Јовановић

Полиција самопроглашеног Косова почела је на северу Космета да спроводи оперативни план за заустављање аутомобила без или са таблицама које су истекле
Полиција самопроглашеног Косова почела је на северу Космета да спроводи оперативни план за заустављање аутомобила без или са таблицама које су истекле.


"Радио Слободна Европа" извештава да таква возила чине око 30 процената од укупног броја возила на северу Косова, наведено је у Унмниковом прегледу штампе.

Шеф оперативе Косовске полицијске службе за север Косова Жељко Бојић изјавио је да су грађани прихватили ову одлуку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Реџепи: Нове таблице МУП Србије не важе на Косову


Истовремено, како се наводи, лидери четири општине на северу Косова издали су заједничко саопштење у коме су подржали полицијску операцију.

Полиција самопроглашеног Косова саопштила је у петак да ће од данас спроводити појачану контролу током које ће одузимати технички неисправна и нерегистрована возила, а против лица која буду управљала оваквим возилима предузимати законске мере.

РТК на српском језику објаснила је да је пререгистрација возила на "КС" таблице постигнута договором у Бриселу, заживела у српским општинама јужно од Ибра, али не и на северу Косова, где су грађани углавном одбијали да пререгиструју своја возила или да их уопште региструју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Любитель

24.09.2018. 18:39

Узвраћа се грађанска непослушност за оно време када шиптари нису плаћали ништа, струју, станарине, кредите.....

Naivni Gedža

25.09.2018. 08:22

Kakva građanska neposlušnost? Bezbednost saobraćaja je iznad toga.