Мање несрећа на путевима

Ј. Д.

петак, 21. 09. 2018. у 22:21

Мање несрећа на путевима

Јасмина Милошевић директорка агенције Фото Петар Милошевић

Агенција за безбедност саобраћаја у петак представила резултате кампање "Вози одморан". Значајно је смањен број страдалих бициклиста

АГЕНЦИЈА за безбедност саобраћаја представила је у петак резултате летње кампање "Вози одморан" која је била намењена смањењу броја несрећа учесника у саобраћају, а која је спроведена у претходна три месеца. Према подацима Агенције, број несрећа у 2018. години је мањи за четири одсто, док је број погинулих умањен за осам одсто. Значајно је смањен и број страдалих бициклиста на 17 одсто, али и возача трактора на 21 одсто, у односу на исти период прошле године.

Прочитајте још - Вози одморан и спаси животе

- Јун, јул и август су месеци када је појачан интензитет саобраћаја, па самим тим и број саобраћајних незгода - рекла је Јасмина Милошевић, директорка Агенције. - Готово трећина свих незгода деси се управо током лета. Резултати велике летње кампање "Вози одморан" су такви да имамо смањење у броју саобраћајних незгода за 4 одсто, број погинулих у односу на прошлу годину мањи је за 8 процената, док је 14 одсто мање повређених, што у бројкама износи око 900 људи мање који су из незгода изашли са неком од повреда.

Она је навела да док год постоји иједна жртва у саобраћајним удесима Агенција не може бити потпуно задовољна подацима.

- Међутим, ако имамо тренд смањења у свим наведеним аспектима, онда имамо право да изразимо задовољство и себи задамо још један циљ, а то је да се овај тренд задржи надаље - нагласила је Милошевиева.

Трећу годину заредом ова кампања буди велико интересовање међу учесницима у саобраћају, јер је намењена путницима на дугим путовањима као и транзитним путницима кроз Србију.