Издата дозвола за градњу института Дедиње 2

Бета

16. 08. 2018. у 13:31

Издата дозвола за градњу института Дедиње 2

Фото Танјуг

На дозволу за градњу се чекало 25 година, а угоститељ чији објекат је сметао изградњи је у договору са градом Београдом потписао сагласност да уклони објекат када градња института почне

БЕОГРАД - Заменик градоначелника Београда Горан Весић доделио је данас дозволу за градњу института "Дедиње 2" директору Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" Миловану Бојићу и најавио да ће град поклонити монтажну гаражу на два спрата том институту.

Надземна гаража биће поклон Паркинг сервиса, док ће нова клиника према пројекту имати подземну гаражу.

Весић је казао да је дозвола издата захваљујући "преданом и заједничком раду" градског секретара за послове легализације, градског секретара за урбанизам и општине Савски венац.

"Није било лако издати дозволу, иначе не би ова рупа овде стајала. Али када сви желимо да урадимо посао, када смо сви на истом задатку, сваки посао може да се уради. Ово је доказ како можемо друге ствари у Србији да радимо и мењамо", рекао је Весић и додао да што се града Београда тиче, изградња института може сутра да почне.

Весић је објаснио да пројекат изградње новог института има две фазе, од којих ће у првој бити изграђен објекат од 14.000 квадрата, док ће у другој бити реновиран досадашњи институт.

На дозволу за градњу се чекало 25 година, а угоститељ чији објекат је сметао изградњи је у договору са градом Београдом потписао сагласност да уклони објекат када градња института почне.

"Наше процедуре су такве да може увек неко да вас блокира у катастру. Ја се залажем за то да се убрзају процедуре када су у питању јавне институције, путеви, болнице, вртићи", казао је Весић.

Директор Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" Милован Бојић је рекао да је та институција највећа регионална болница за лечење болести срца, али се суочава са проблемима просторних капацитета и смештајним условима, без чекаоница, пултова и без свлачионица.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЋЕВАБЏИНИЦА КОЧИ "ДЕДИЊЕ 2": Још 10 с луком, срце нек чека!

"Верујем да не морамо никога да убеђујемо да је ово најсавршенији и најбољи могући пројекат, јер спашава људске животе и тржишно је оријентисан, па може да обезбеђује девизни новчани прилив Србији", казао је Бојић и додао да пацијенти више чекају да дођу од капије института до саме зграде, јер постоји велики проблем паркинга.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић је казао да није смео да дозволи да поред тога што су Влада и председник Србије Александар Вучић обезбедили новац, кочница за изградњу буду град Београд и једна грађевинска дозвола.

"Јако сам поносан на људе који су у кратком и рекордном року завршили проблем који је стајао 25 година. Управо нас то разликује од свих оних других људи који су 25 година били на власти у овом граду, зато шо за нас нема непремостивих препрека и решења која нећемо наћи да би грађани Београда и Србије живели боље", казао је Никодијевић.

Даља градња зависи од Канцеларије за управљање јавим улагањем, која најпре мора да прегледа дозволу, а затим се од Развојне банке Савета Европе узимају средства за изградњу која су већ опредељена.

После тога биће објављен конкурс за изградњу који траје од 60 до 90 дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (26)

desa

16.08.2018. 13:51

Lepa vest da ce zdravstvena zastita nasih gradjana biti na visem nivou izgradnjom jos jednog klinickog bloka.

Vodolija

16.08.2018. 13:51

Veoma je važno da se izgradi objekat i Dedinje 2, to će pomoći i ljudima da se leče , aotovriće s ei nova radna mesta.

Krckey

16.08.2018. 13:55

Samo napred, ulaganje u zdravlje i medicinu uvek je pravi potez koji je dobar i za narod i za drzavu

Laki

16.08.2018. 13:58

Sve je dobro sto se zavrsi uspesnim dogovorom, a na korist gradjana Srbije i Beograda. Cestitam.

Dijana

16.08.2018. 14:38

I treba da se širi i gradi "Dedinje 2", drago mi je što su dobili dozvolu. Nigde boljih, pristupačnijih, stručnijih, kvalitetnijih doktora kao na tom Institutu!

Zoran Pesic

16.08.2018. 19:37

Sve je ovo u stilu:,,Ja tebe serdaru,ti mene vojvodo,,.Kao da se dozvola daje sa druge planete a ne u samom Beogradu.Cirkus!!!

Maka

16.08.2018. 19:41

Dedinje 2 biće nova savremena bolnica koja će značiti i građanima u Srbiji i građanima iz okruženja

Maka

16.08.2018. 19:46

Izdavanje dozvole za gradju znači početak jednog velikog projekta, veoma važnog za Srbiju

Fudbaler

16.08.2018. 20:34

. Upravo nas to razlikuje od svih onih drugih ljudi koji su 25 godina bili na vlasti u ovom gradu, zato šo za nas nema nepremostivih prepreka i rešenja koja nećemo naći da bi građani Beograda i Srbije živeli bolje",.Dedinje 2 će biti najsavremenija bolnica koja će pružati usluge našim građanima.