СА НАРОДОМ И У НАЈТЕЖИМ ВРЕМЕНИМА: У Новом Саду обележен Дан Речне флотиле (ФОТО)

З. Грумић

понедељак, 06. 08. 2018. у 15:53

СА НАРОДОМ И У НАЈТЕЖИМ ВРЕМЕНИМА: У Новом Саду обележен Дан Речне флотиле (ФОТО)

Фото: Танјуг

Вулин: Наставићемо улагања у развој и побољшање материјалног положаја припадника Војске Србије

ДЕФИЛЕОМ ратних бродова и доделом награда и признања заслужним припадницима, данас је на дунавском Кеју жртава рације у Новом Саду, у присуству многобројних грађана, свечано обележен Дан Речне флотиле (РФ) и Рода речних јединица Војске Србије.

Традиционалној свечаности, којом је обележена и 103. годишњица постојања РФ, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и многе друге званице.

Прочитајте још:Летачка обука ВС на подручју Ниша и југа Србије

- Сваки род наше Војске заслужује да буде подједнако развијен. Људи који чине Речну флотилу били су ту у најтежим временима. Запамтили смо их по храбрости за време катастрофалних поплава - истакао је министар Вулин и нагласио да припадници РФ и Рода речних јединица обезбеђују да и онај део наше земље на којем они делују буде сигуран, заштићен и слободан.

- Наставићемо да улажемо у Речну флотилу и чинити све да се она даље развија и да се побољша материјали положај припрадника Војске Србије, повећањем плата, стамбеном изградњом за њих и другчијим односом друштва према њима. Они су ту да обезбеде мир за све, а ми смо ту да њима и њиховим породицама обезбедимо сигуран живот и поштовање од државе, какво и заслужују – рекао је министар одбране.


Прочитајте још: Хеликоптерима на терористе

Градоначелник Вучевић је честитао припадницима РФ њихов дан, упутивши честитке и Војсци Србије и Министарству одбране на свему што чине за нашу државу.

- Они су гарант мира и слободе, коју смо најскупље плаћали у многим ратовима које нисмо изазвали. Очекујем да ћемо веома ускоро имати припремљену локацију за изградњу станова за припаднике безбедносних служби у Новом Саду.

Током свечаности уприличеној на броду "Козара", учесници су подсетили да је пре више од века, са навоза "Чукарица", поринут први српски ратни брод "Јадар", чиме је почела историја српске Речне флотиле.

Поводом празника РФ приређена је и изложба фотографија "Век Речне флотиле у Новом Саду".

СТАНОВИ ЗА ВС

НА новосадском Југовићеву, у непосредној близини касарне, нићи ће најмодерније насеље за живот припадника војске, полиције, и других безбедносних служби које су обухваћене законом. - То чинимо у координацији са нашом Владом уз покровитељство Председника Републике Србије – нагласио је Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bata Mika

06.08.2018. 16:55

neka je sa srećom jedinici I Srbiji. Služio sam vojni rok u ovoj flotili 1983. Nikad se panonski mornari nisu obrukali