Закон о лобирању стиже на јесен

В. Н.

субота, 04. 08. 2018. у 14:02

Закон о лобирању стиже на јесен

Depositphotos

Министарка правде Нела Кубуровић најавила антикорупцијски пропис. Деловање лобиста треба да буде јавно, транспарентно, да се зна код ког функционера одлазе и за шта лобирају

Министарка правде Нела Кубуровић нада се да ће предлог закона о лобирању и закона о спречавању корупције бити усвојени на јесен - већ у октобру.

Она је нагласила да доношење закона о лобирању једна од антикоруптивних мера, али и да је то обавеза Србије предвиђена акционом планом за поглавље 23.

- Суштина јесте да ћемо имати регистар лобиста који ће водити Агенција за борбу против корупције. Деловање лобиста треба да буде јавно, транспарентно, да се зна код ког функционера одлазе и за шта лобирају - појаснила је министарка.

Она је додала да лобирање није противзаконито и да такав закон већ имају многе земље, а да у томе предњаче САД.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
СЛУЧАЈ "ХЕНДИ" И ДАЉЕ НА ЛЕДУ: Папири трудница још заробљени

Нела Кубуровић разговарала је јуче са украјинским амбасадором Олександром Александровичем о сарадњи Србије и Украјине у области правосуђа и односима двеју земаља.

Амбасадор Украјине је поздравио реформе које је Министарство правде спровело и изразио уверење да ће даљи реформски процеси донети још боље резултате, што позитивно утиче и на привлачење страних инвеститора.

Кубуровићева је истакла да и Министарство правде улаже велике напоре у борби против корупције и указала да два министарства имају велике могућности у размени искустава.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације