ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ: Стрела била инвазија на Србију

С. Ј. МАТИЋ

13. 06. 2018. у 07:40

Владимир Лазаревић о оптужбама да је измислио копнени напад НАТО на нашу земљу 1999. Први напад почео 9. априла у рејону Ђаковице, а други средином маја

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ: Стрела била инвазија на Србију

КАМО среће да сам измислио копнену инвазију НАТО снага на Космету 1999, јер онда не би било страдалих. О томе је писао и њихов главнокомандујући Весли Кларк у својој књизи, па, ако не верују мени, нека прочитају те "своје" којима верују.

Овако генерал Владимир Лазаревић, некадашљи командант Приштинског корпуса ВЈ, одговара на наводе неких војних аналитичара да је измислио копнену инвазију НАТО на Србију.

- До потврде могу доћи и преко војних извештаја с терена. Више је од хиљаду докумената која о томе говоре, а има и живих сведока. Не причам о ударима из Румуније, Мађарске или БиХ, где је НАТО имао своје снаге, већ о нападу из Албаније.

Лазаревић наводи да се та копнена акција звала "Стрела" и да је имала два крака, ка Ђаковици и ка Призрену.

- Напад "Стрела 1" је започео на Ускрс 9. априла, и тај пробој је био на простору Ђаковице у дужини око 60 километара и обухватао је пет-шест караула. Трајао је до краја рата. Када ни после месец дана нису успели да прођу, онда су променили правац напада и средином маја покренули још жешћу акцију "Стрелу 2", преко Паштрика ка Призрену. Она је трајала до 10. јуна. Нападало нас је неколико хиљада припадника ОВК, неколико хиљада регуларне албанске војске и неколико хиљада војника НАТО, међу којима је у Атлантској бригади било више стотина америчких војника албанског порекла. Браћа Битићи су била у тој Атлантској бригади. То је све пешадија, не говорим о артиљеријским и ракетним снагама.

Лазаревић каже да је и Трибунал у Хагу добио документацију преко сведока тужилаштва из ОВК да је операција "Стрела" осмишљена и покренута у Пентагону.

- То је класична америчка доктрина, ваздушно-копнена битка. Све је то документовано. НАТО официри су из свог штаба командовали тим нападима. Чак смо 14. априла заробили три америчка подофицира у борбеном возилу на нашој територији. Шта су ту радили? Па ратовали. Према Урошевцу и Ђаковици су бацали бојне отрове које нисмо могли да идентификујемо. Утицали су на понашање војника, изазивали им дезоријентисаност у простору и немогућност уочавања непријатеља.

ДЕЛИЋ: АЛБАНЦИ - НАТО ПЕШАДИЈА


ГЕНЕРАЛ Божидар Делић каже да је копнени напада "Стрела" преко Пештера чисто америчка операција.

Фото З. Јовановић


- Изводили су је Албанци и албанска војска, а на граници им је подршку давала америчка борбена група "Јастреб", са 24 хеликоптера "апач" и опремом за откривање и гађање наше артиљерије. Ту су били и НАТО инструктори и специјалци. Ако тражите длаку у јајету, не може се рећи да је било америчких или француских пешадијских јединица на терену, али Албанци су били НАТО пешадија. Имали су их колико хоће. Американци нигде не користе своје пешадинце ако имају локалне. Према свим војним правилима, тај напад се сматра копненом агресијом НАТО.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (42)

Janko

13.06.2018. 07:56

Živeli naši generali ! Živela Srbija ! Da li su nas ubili i da li je to bio poslednji svesrpski patriotski izdisaj !?

Деки

13.06.2018. 10:29

@Janko - Није Јанко, није буди сигуран! Али ће нас буђење нације и враћање моралним вредностима, бојим се крваво коштати. Неће нас аждаја из својих чељусти пустити, без проливања србске крви. Да би те крви било што је могуће мање, неопходна нам је подршка православне браће Руса. Људи нису свесни на каквој се историјској клацкалици тренутно налазимо као народ, немамо времена за калкулације и себичност. Душа ме боли када гледам како овај диван србски народ губи идентитет, како нас разграђују и банализују.

ABG1

13.06.2018. 08:10

Živ ti bio nama gosn.Generale.I da znaš,da su Vas prošli čekala ih je artiljerija tj pakao gori od Vijetnama.Živ ti nama bio 100 godina.Minimum.

Шатор

13.06.2018. 08:19

Зашто није објављен рат Албанији након очигледне агресије са њихове територије?

Ultra

13.06.2018. 09:24

@Шатор - Evo kao direktan učesnik borbi na Košarama i Paštriku da ti kažem: taman nam je još to trebalo. Ionako su nas predstavili kao okupatore i ubice, to bi im pred svetom tek dalo povod. Ne zaboravite da u ratu 1999. naša zemlja nije provela čak ni opštu mobilizaciju! I iako smo bili tanki sa ljudstvom, oni su zaustavljeni. Ali potencijala za neki širi napad na Albaniju nije bilo. Nakon neuspeha u proboju ka Metohiji, krenuli su sumanuto da bombarduju civile i civilne objekte.

Любитель

13.06.2018. 08:31

Наравно, наши пријатељи американци и французи. Вековима су им исте тежње и спроводе их и даље.

Миле

13.06.2018. 08:55

Ако се све пажљиво изанализира проучи доћиће свако до истог закључка као ови наши храбри и честити генерали.

Pera Detlić

13.06.2018. 09:07

Bravo, generale za hrabrost da kažeš narodu šta se zbivalo, ko nas je napadao, a ko branijo,. Bravo, za sve što ste učinili, nebojeći se nato fašista,

Hercegov Grad

13.06.2018. 09:18

Ono sto me kao gradjanina nervira jeste tolika pompa oko likvidacije americkih vojnika albanskog porekla brace Bitici?!Pa nisu oni u Srbiju dosli na odmor kao gradjani Amerike,nego kao pristalice OVEKa da bi ubijali Srbe na Kosovu!Drugo je pitanje da li su se trebali zarobljacati, ili kao sa svakim neprijateljom,koji nosi pustu,resiti pitanje?!

milivoje

13.06.2018. 09:18

Ovoj dvojici časnih ljudi i vojnika verujem im na svaku izgovorenu reč. Tako mogu da verujem i svakom onom vojnom analitičaru koji je osetio miris baruta na nekoj ratom zahvaćenoj teritoriji, a ovim salonskim, koji ne veruju ovim ljudima, ne verujem ništa.

Вук Вукша

13.06.2018. 09:20

Слобода! Скупа реч Србинова. Живео ти нама и живела Србија!

MARTIN

13.06.2018. 09:34

General Lazarević predstavlja vrhunskog vojnika, časnog čovjeka i patriotu koji je poštujući Ustav i zakone svoje zemlje, vojničku zakletvu koju je položio i međunarodne konvencije branio svoju zemlju i narod od nezakonite agresije zemalja NATO-a koje su imale za cilj uništenje Srbije. Sramotno je što u našem narodu i danas ima zagovaraoca NATO-a koji i dalje djeluju protiv naše zemlje.I naravno da je akcija Strela bila kopnena agresija NATO-a na Srbiju!

maniks

13.06.2018. 09:44

Srpsku vojsku niko nije pobedio , pa ni NATO. Srpsku vojsku su rasturili i unistili domaci politicari izdajnici kakve Srbija ne pamti u svojoj istoriji. Ti izdajnici i sljam Srbije imaju ime i prezime i znaju se koji su, ni jedan nije u zatvoru a kamoli streljan zbog zlodela prema svom narodu. Jos gore mnogi od njih i danas vode svoje stranke, bave se politikom i sede u skupstini Srbije.Sve najbolje generalu Lazarevicu i Delicu.

Gen52

13.06.2018. 23:07

@maniks - "manoks", slažem se u potpunosti sa tobom i tvojim komentarom, samo bih dodao da je krajnje vreme da Skupština Srbije formira specijalni sud za sudjenje NATO poltronima i izdajnicima, kao posle II svetskog rata, a pogotovu onima koji su rehabilitovali i povukli optužnice koje je Miloševićeva vlast podigla protiv NATO zlikovaca.

Desimir Momcilovic

13.06.2018. 10:03

Zašto se kriju imena domaćih izdajnika koji su bili protiv države i naroda netreba im. veća kazna od imena i prezimena da zna javnost ko su

Éd

13.06.2018. 10:12

Nato je završio posao, samo su trebali da Miloevica i kamarilu nateraju da potpise kapitulaciju.

Gen52

13.06.2018. 23:02

@Éd - "Ed" Prvo, naše pismo nema akcenat na slov o "E". A drugo, što se Artisari i drugi toliko žurili da kakav takav sporazum potpišu sa Miloševićem, i kako ti kažeš "kamarilom"? Da li si čuo za "zelenu" stranku u Nemačkoj, za proteste po zapadnim zemljama? Nisi, jer ne čitaš istinite tekstove, ustvari još uvek se dodvoravar NATO zlikovcima. Svati već jednom i ti i tvoji istomišljenici da je naša vojna komanda pravila budale od NATO komande!!!!

naranca

14.06.2018. 18:26

@Éd - @ed Vidim kako su zavrsili posao .I dan danas se ne vidi kraj problema,A ta vojska je trebalo da osvoji Rusiju?Ha ha ha. Ponavljaju se 14 I 41.

Hisar 008

13.06.2018. 10:17

Lepo reče gen.Lazo, "ko nama ne veruje neka čita"dodaću neprijateljsku čitanku valjda će nešta naučiti o svojima.

Bora

13.06.2018. 10:20

Ovima koji i dalje veruju da smo pobedili NATO i generalima, MOLITE BOGE DA NISU ZVRSLI PRAVU KOPMNENU INVAZIJU, SRBIJA BI BILA PREGAZENA ZA 2 DANA. Prestani te da lazete narod i da hranite lazima.

komentator

13.06.2018. 11:31

@Bora - Ti se, Boro, za početak, opismeni. Onda ćemo dalje o tvojim "veleumnim" razglabanjima.

DEKI

13.06.2018. 12:14

@Bora - Pored silne tehnike, udario NATO na nas peske, a kad se probudio noge otkrivene .

hristina

13.06.2018. 13:53

@Bora - Bora/ Pssssssst(!) ... kad svedoci OVAJ general, to primas k'znanju i cutis - k'o zaliven! U suprotnom, dokazujes da imas ili losu nameru ili da nemas "dve ciste"!

Деки

13.06.2018. 15:04

@Bora - Боро, пишеш као да си американац?Био сам у одбрани свог града Београда,на последњој линији одбране града.Амерички дивизион је био постављен са хрватске стране границе,испред њих хрватска оклопна бригада као тепих.Могли су да крену,били су јачи у сваком погледу,али су имали морал попут тебе.хрвати само што нису плакали од страха,американци су знали да ће претрпети значајне губитке,нису кренули.Кад би само знао какав је осећај,када ти генерал каже да је следећи положај на Теразијама,кидаш зубима!

Деки

13.06.2018. 10:20

Ово вам је "Божија промисао" на делу! У тако битном моменту имати такве људе на командним позицијама у војсци, свакако није ствар случаја. То су прави хероји и савремени јунаци, попут оних из наше историје, хваљених и опеваних. Да није било генерала Лазаревића, Делића и других храбрих и паметних људи у нашој војсци и полицији, ко зна где би се зауставила америчко-шиптарска хорда у гажењу и понижавању Србије.Али "џабе су кречили", точак историје се константно окреће и све ће поново доћи на своје!

Деки

13.06.2018. 14:53

@Деки - Христина, уочио сам већ твоје сјајне коментаре и зато ми похвала од тебе пуно значи. Хвала :)

Павле

13.06.2018. 10:43

Бог вас благословио браћо. И ми смо у Босни сломили бројне офанзиве које су Алијини муџахедини спроводили а НАТО им испланирао. Поносан сам што смо им на два фронта показали како се ратује. Па нека следећи пут добро размисле. А свим нашим политичарима који су нам после срезали војну моћ на минимум, од срца желим да их стигне Лазарева клетва.

Goran

13.06.2018. 12:02

Još da ste imali više srca generale pa raspalili do Valone danas bi živeli u boljoj Srbiji ovako vama penzija nama ni Bog ne može pomoći jer ne postoji...

DW

13.06.2018. 12:04

Ne znam zašto se generali moraju pravdati drugosrbijanskim ''analitičarima'' koji su sami sebe proglasili za neku veličinu?! Stvar je svakom potpuno jasna. Ako postoji koordinisan napad OVK, albanske armije i NATO avijacije sa ciljem prodora u Metohiju, jasno da je reč o kopnenoj agresiji.

Samo ne razumem

13.06.2018. 12:31

da je Srbin spreman da pogine za odbranu otadžbine, ali neće da vidi kukavice, sebične i prodate duše u svojim redovima? Zbog kojih gine.

MALI PERICA

13.06.2018. 13:18

-pitanje za malog BORUdecko,koliko ti imas god s,obzirom na tvoju vojnu potkovanost-da li si sluzio vojsku(ne mislim na igricama)-da li si uopste sposoban za sluzenje vojnog roka (jel nesposobni nesluze)-da li si u gej populaciji ?i poslednje-da li sedis BORKANE na jajima ili na mudima. da svi znamo ako se opet zapuca ,dal da racunamo na tebe. . ?i najvaznijeDALI TI OTAC ZNA KAKAV SI TEXT NAPISAO ? ? ?

Nislija.

13.06.2018. 14:19

Generale ziv nambio. Biosam 2 meseca na KIM za vreme rata a sad nam lekciju dele oni koji nisu bili i koji i neznaju gde je KIM.