ГОДИШЊИЦА СМРТИ МИЛАНА ПАНТИЋА: Не дозволимо да истина о убиству буде убијена

З. Глигоријевић

понедељак, 11. 06. 2018. у 15:29

ГОДИШЊИЦА СМРТИ МИЛАНА ПАНТИЋА: Не дозволимо да истина о убиству буде убијена

Споменик Милану Пантићу у Јагодини / Фото Д.Миловановић

Заменик главног уредника Компаније „Новости“ Милан Бабовић на обележавању 17 година од убиства новинара нашег листа оценио да као друштво морамо да се боримо да истина о убиству Пантића не буде убијена

ЈАГОДИНА – Да није било Комисије за истраживање новинара, не бисмо имали податке које данас знамо, не би била обједињена документа у вези са првобитном истрагом убиства и не бисмо имали трагове о убиству нашег колеге Милана Пантића. Ово је приликом облежевања 17 година од убиства новинара нашег листа на кућном прагу изјавио председник УНС Владимир Радомировић.

Прочитајте још: Ћелија чека убицу Милана Пантића


Он је додао да је Комисија и прошле године иступила са одређеним сазнањима и затражила од Тужилаштва да што пре реагује. Овог пута је саопштила да је дошла до сазнања да мотив његовог убиства има везе са приватизацијама у Јагодини и околини.

- То је оно што највише боли. Дакле, Милан Пантић је убијен због свог истраживачког новинарског рада, иза убиства је несумњиво организовани криминал. Комисија је саопштила да су у питању људи који и даље могу да утичу на стварност у овој земљи, да је реч о високопозиционираним функционерима, који истрагу сугурно могу да усмере у овом или оном правцу. Да би се спречила свака врста манипулације, с овог места тражимо да Тужилаштво за организовани криминал преузме ову истрагу и што пре да одговоре на сва питања која нас муче 17 година – поручио је Радомировић.


Прочитајте још: Комисија зна ко је убио Пантића

Заменик главног уредника Компаније „Новости“ Милан Бабовић оценио је да „као друштво морамо свакодневно да се боримо да истина о убиству Милана Пантића на његовом кућном прагу не буде убијена“.


Он је изразио наду да наредне године то неће бити опште место и да ће се колеге на осамнесту годишњицу његовог мучког убиства окупити крај његове бисте и „да ће коначно, после магли које обавијају овај несрећни случај, сазнати ко је наручио и ко је спровео у дело тај монструозни план да Пантић плати главом само зато што је радио тај посао“.

Жири награде „Милан Пантић“ / Фото Д. Миловановић

- Пантић ће увек бити светионик, а ми ћемо ићи његовом стазом бескомпромисне борбе за истину и за правду и биће нам образац како се часно, поштено и храбро бори за своју професију – изјавио је Бабовић.

НАГРАДА

Према Бабовићевим речима, жири Компаније „Новости“ је ове године направио преседан, јер је први пут лауреат награде за храброст „Милан Пантић“ колетив младих и храбрих људи Радио-Телевизије „Пулс“ из Шилова на Косову и Метохији, који је уз Радио „Клокот“ једини „прозор у свет нашим људима који су у вучијем окружењу“.

- Колектив је почаствован што је добио награгу, која ће бити подстрек за даљи рад. Као што трагамо за Пантићевим, тако трагамо и за убицама наших колега са Косова и Метохије. Ми имамо дупло више пороблема у послу, јер се, поред криминала, сусрећемо и са етнички мотивисаним нападима на све колеге, тако да нам је живот угрожен – рекао је директор Радио-Телевизије „Пулс“ Ненад Миленковић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације