Превентивни прегледи у више од 100 здравствених установа

Танјуг

недеља, 20. 05. 2018. у 10:13

Превентивни прегледи у више од 100 здравствених установа

Илустрација / Фото П. Милошевић

У више од 100 здравствених установа у Србији, данас ће бити организована акција превентивних прегледа који овог пута подразумевају дерматолошки преглед младежа, кардиолошки преглед и проверу триглицерида и холестерола

У више од 100 здравствених установа у Србији, данас ће бити организована акција превентивних прегледа који овог пута подразумевају дерматолошки преглед младежа, кардиолошки преглед и проверу триглицерида и холестерола.

Том приликом, у периоду од 8 до 16 сати у здравственим установама широм Србије, преглед ће моћи да обаве и грађани који, из било којег разлога, немају здравствено осигурање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хиљаде грађана на прегледу младежа

Грађанима који намеравају да у недељу контролишу триглицериде и холестерол, саветује се да не узимају храну у периоду од 12 сати пре давања узорака на анализу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ: Радиће гинеколошке и прегледе младежа и абдомена

Ово је девета по реду акција бесплатних превентивних прегледа коју организује Министарство здравља а у оквиру којих је до сада прегледано око 160.000 грађана.

Листа здравствених установа које учествују у акцији са врстом прегледа који ће бити обављани може се наћи на сајту Министарства здравља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације