ПОРОДИЦИ Јосић из Прокупља потребна помоћ за лечење тешко болесне девојчице.

- Наша осмогодишња ћеркица Николина свесна је своје болести и стално запиткује када ће отићи на операцију и наставити живот по старом - каже њена мајка Ивана Јосић (36), обраћајући се медијима за помоћ.

Суочена са опаком болешћу, девојчица из Прокупља је још од октобра на лечењу у Дечијој универзитетској клиници у Београду. По оцени лекара тумор је неопходно што пре одстранити!

Њена породица покушава да уз помоћ других родитеља који су били суочени са истом болешћу своје деце, закажу операцију у Штутгарту у Немачкој, или на Онколошком институту у Милану у Италији где ова операција кошта око 60.000 евра. Нажалост породица нема толико новца.

Прочитајте још: АПЕЛ ЗА ПОМОЋ: Младићу из Звечана хитно потребно лечење у Немачкој

- Иако је раније покренута хуманитарна акција, за Николинино лечење је сакупљена тек симболична сума. До сада нисмо желели да наше болесно дете излажемо и медијском узнемиравању, али сада баш немамо избора - прича уплашена мајка Ивана.

У јесен 2017. године мала Николина је после завршеног првог разреда са својим другарима прославила осми рођендан. Радовала се учењу и дружењу у школи, али је убрзо њено безбрижно детињство пореметило сазнање да болује од опаке болести. Отеклина коју је њена мајка приметила на десној страни грудног коша, нажалост није била, како су у први мах помислили, безазлена повреда од ударца у игри. Дијагноза је гласила - сарком на седмом ребру десне стране грудног коша.

Прочитајте још: Глумица Маша бори се за живот

- Николина је досад примила шест хемиотерапија, али јој је сада неопходна операција како би тумор био уклоњен - наставља причу мајка Ивана, иначе медицински радник у Прокупачкој болници, која је због Николининог лечења одавно на боловању.

Њена ћеркица Николина до тада стрпљиво одбројава дане, у нади да ће лечење бити успешно захваљујући материјалној помоћи добрих људи.


ХУМАНИТАРНЕ УПЛАТЕ

ФИЛМ клуб Прокупље у понедељак, 30. априла у 19.30, организује хуманитарни концерт за лечење мале Николине. Сав приход од улазница биће уплаћен за Николинино лечење. Новац за операцију сакупља и Хуманитарна фондација "Буди хуман". Сви који желе да помогну осмогодишњој Николини Јосић, могу то да ураде и уплатом на динарски или девизни рачун ове организације, као и путем линка e-doniraj. Динарски рачун је 160-503232-88, а девизни 00-540-0002649.5, ИБАН број: РС 35160005400002649555.