ДВОЈИЦА припадника Југословенске војске у отаџбини, чији су земни остаци пронађени прошле јесени у необележеном бездану у Придворици на Јелици, сахрањена су у крипти Цркве Успенија Пресвете Богородице у Чачку.

Прочитајте још: „ОПАСНИЈИ” ОД ЏИХАДИСТА И ВЕХАБИЈА: Равногорски покрети „безбедносна претња“ за БиХ

После 72 године, кости Јарослава Милутиновића и Радосава Радоњића, из Јездине код Чачка, пренете су уз присуство почасне јединице Друге бригаде Копнене војске Србије из Рибнице код Краљева, а после опела у цркви. Док је ковчег полаган у крипту у подруму, испаљена је почасна паљба. Ово је, према тврдњи историчара, први случај да се припадници поражене ратне стране у вечну кућу испраћају уз почасти државе. Опело у цркви служила су петорица чачанских свештеника, а ковчег је био покривен српским тробојкама.

- Нисмо до прошле године ни знали где је убијен и где му кости леже. На онај свет нису испраћени опелом, и то ме је годинама мучило - казао је син једног од убијених, Милисав Милутиновић (77). - Коначно могу мирно да спавам...

Прочитајте још: На Јелици ексхумација тела двојице убијених Равногораца

Председник Комисије за проналажење и евидентирање свих тајних гробница на подручју Чачка, историчар Горан Давидовић, саопштио је да су Милутиновић и Радоњић сурово убијени 6. новембра 1945. У крипти новог храма сахрањују се жртве комунистичког терора. Суд у Чачку рехабилитовао је крајем прошле деценије и Милутиновића и Радоњића, утврдивши да су ликвидирани без суђења, из идеолошких разлога.