Компанија Mozzart и Министарство одбране потписали су данас на Војномедицинској академији уговор о донацији 400 телевизора Министарству одбране за потребе војног здравства, вредан више од 11 милиона динара.


Потписивању Уговора присуствовао је министар одбране Александар Вулин који је изразио захвалност компанији Mozzartшто је показала како се понаша друштвено одговорна компанија.


- Људи који остваре профит овде одлучили су да део тог профита инвестирају управо у квалитет живота свих грађана. Војска Србије је најпоштованија институција у нашем народу и много нам значи када видимо да нас и представници пословне заједнице препознају, разумеју наше потребе и желе да нам помогну. Захваљујем се компанији Mozzartуправо на томе и што су ову велику и значајну донацију наменили управо нашим пацијентима.


На овај начин квалитет живота пацијената ће бити бољи и дани, који никада нису много срећни када се налазите у болници, брже и лакше ће проћи. Волео бих да се и друге компаније понашају друштвено одговорно као и компанија Моззарт“, рекао је министар одбране.Да је у компанији Mozzart, лидеруу области спортског клађења и игара на срећу у Југоисточној Европи, наглашен осећај друштвене одговорности истакла је и генерална директорка Ковиљка Лончар, која је потписала уговор и која је рекла да Mozzart практикује већ дуги низ година да помаже свима којима је помоћ потребна.


- Драго нам је да нас је и ова институција препознала као партнера. Захвалила бих се министру одбране Александру Вулину на свесрдној подршци да телевизоре поклонимо војном здравству. Надам се да ће телевизори допринети стварању пријатнијег окружења и помоћи пацијентима да лакше преброде дане проведене у болници, истакла је Ковиљка Лончар.Начелник Управе за војно здравство пуковник Угљеша Јовичић, који је уговор потписао у име Министарства одбране, рекао је да ће телевизорима бити опремљене војноздравствене установе, како ВМА, тако и војне болнице у Новом Саду и у Нишу, војномедицински центри у Београду као и амбуланте у јединицама Војске Србије.


Сарадњом са Министарством одбране компанија Mozzart жели да подржи и допринесе квалитету услуга које пацијентима пружа војно здравство као један од значајних делова здравственог система Републике Србије.


Компанија Mozzart до сада је, у сличним акцијама, донирала више од 1000 телевизора здравственим и образовним установама широм Србије.