У СВЕЧАНОЈ сали Ректората у Београду у среду су истакнутим појединцима, компанијама и институцијама са територије престонице додељене награде "Капетан Миша Анастасијевић". Престижну награду за животно дело у области информисања добио је главни и одговорни уредник Компаније "Новости" Милорад Вучелић.

Прочитајте још: Уручене годишње награде „Новости”: На правом путу ка успеху (ФОТО / ВИДЕО)

Двадесетак повеља је додељено у склопу акције "Пут ка врху", коју већ 18 година, за заслуге у различитим областима, организују Београдски и Новосадски универзитет у сарадњи са Привредном комором Београда.

- Задовољство је бити међу данашњим лауреатима - рекао је проф. др Радован Пејановић са Универзитета у Новом Саду, председник жирија. - У доношењу одлуке полазили смо од лика и дела Мише Анастасијевића, руководили смо се оним идејама које су трајне и пожељне. Вредновали смо способност, креативност, стваралаштво, предузетнички дух, друштвену одговорност, солидарност и верујемо да наши славодобитници имају много ових особина, баш као што их је имао и Миша Анастасијевић.

За посебне заслуге у области здравства награђена је начелница Одељења за неуроонкологију КЦС Даница Грујичић. Повељу и златник са ликом Мише Анастасијевића добила је и директорка за инвестиције грађевинског предузећа "Напред", као најбољи млади менаџер. Признање за организовање изложбе "Јасеновац - право на незаборав" у Њујорку добила је и др Љиљана Никшић из Министарства спољних послова.