ГРУПА родитеља, углавном очева, али и баке, деке као и понека мајка, окупила се у уторак испред Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања протестујући због, како наводе, дискриминаторског односа центара за социјални рад када је у питању виђање очева са децом после развода.


Тражили су сусрет са министром Зораном Ђорђевићем и предали му списак захтева. Између осталог, траже да се укине полна дискриминација центара у поступцима давања стручног мишљења судовима приликом поверавања детета, забрану отуђивања деце од родитеља са којима живе, суспендовање свих радника социјалне заштите које плаћају стране компаније у поступцима међународног усвојења.


Прочитајте још - И тате су добре маме


- Деца се узимају из биолошких породица и дају на усвајање, и неко на томе дебело зарађује - оптужио је Душан Трифуновић, председник организације "Мушка сигурност - сигурност за све".


Жељко Грујичић из Сурчина видео је последњи пут своју децу 2011. Жена му, како је рекао, не да да их виђа упркос судској пресуди, али зато је у обавези да плаћа алиментацију.100.000 УСКРАЋЕНИХ


- ЈА сам један од 100.000 очева у Србији који не могу да виђају сопствену децу. Већ девет година чекам да се испуни судска одлука - рекао је Дејан Костић из Велике Плане.