Главни циљ - породица с троје деце

Ј. Ж. С.

30. 01. 2018. у 20:33

Главни циљ - породица с троје деце
Покрет "Три плус" покренуо акцију свеобухватне помоћи вишечланим породицама

КРАЈЊЕ је време да се предузму конкретне мере како Србија не би у ближој будућности остала без становника. Годишње је у нашој земљи мање 100.000 људи, што због исељавања у иностранство, што због изузетно негативног природног прираштаја.Ово су само неки од података који су могли да се чују на првом Сабору породица са троје и више деце одржаном у Новом Саду.


- Обишли смо више од 50 локалних самоуправа и спровели петицију за формирање одрживог демографског фонда из ког би се исплаћивале накнаде мајкама са троје и више деце - нагласио је Владица Гавриловић, председник Покрета за децу "Три плус".


Он најављује да ће упутити допис Влади да 2018. буде година у којој ће изменама сета пореских и финансијских закона бити формиран демографски фонд.


- Спас Србије је у повећању броја породица које имају троје и више деце. Сада нас је 7,8 одсто, а неопходно је да нас буде 45 одсто - истиче Гавриловић.


Прочитајте још: Више пара више беба


Поменуто удружење је покренуло и акцију "Цена минус за три плус" у којој су породице са троје и више деце добиле бесплатне услуге и попусте у више од 120 фирми и установа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Раде

30.01.2018. 21:42

Дати свакој мајци која роди четворо деце триста евра плату а за свако следеће јој попети по 100 €,плус да има и друге привилегије ,бесплатно паркирање ,укидање пореза,бесплатно лечење те деце итд.Па да видите дали ће да рађају?Жени је боље да роди четворо деце и да има добра примања и да јој иде радни стаж него да има мало деце па да мора да ради.

Pedja

31.01.2018. 08:37

Neka ovi sto nisu ozenjeni/udati,a imaju preko 40 god. placaju porez iz koga ce se finansirati porodice sa 3 i vise dece. Molim vas samo bez prica o nekoj diskriminaciji. Mozda se i oni pre opredele za stupanje u brak i stvaranje svoje porodice,umesto da izdrzavaju tudje.