Поводом годишњице смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, и армијског генерала Павла Јуришића-Штурма данас је на Новом гробљу у Београду одржана државна церемонија полагања венаца и одата почаст.

Церемонију је предводио државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић који је положио венце.

Венце су положили и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, потомци истакнутих војсковођа као и представници великог броја удружења опредељених за неговање традиција и грађани.

Младеновић је истакао да је данашње полагање венаца увод у обележавање сто година од велике победе српске војске у Првом светском рату, саопштио је секретаријат за информисање града.

"Сећањем на три великана, који су својим ратничким умећем и великим победама обележили Први светски рат и на тај начин обезбедили српском народу слободу и место међу победницама, одајемо им почаст", указао је Младеновић.

Он је најавио да ће Град Београд низом манифестација, заједно са државним органима обележити стогодишњицу од велике победе у Првом светском рату.

Војвода Живојин Мишић умро је 20. јануара 1921. године у Београду, војвода Петар Бојовић умро је 19. јануара 1945. године у Београду, а армијски генерал Павле Јуришић Штурм умро је 14. јануара 1922. године у Београду.