Рекордан одзив, 23.180 грађана на превентивним прегледима

Танјуг

24. 12. 2017. у 21:15

Рекордан одзив, 23.180 грађана на превентивним прегледима
Министарство здравља саопштило је да је данас, у четвртој акцији бесплатних превентивних прегледа, забележен рекордан одзив грађана који су обавили прегледе

Министарство здравља саопштило је да је данас, у четвртој акцији бесплатних превентивних прегледа, забележен рекордан одзив грађана који су обавили прегледе.

До 16 часова, када је акција завршена, у некој од 98 здравствених установа широм Србије, чак 23.180 грађана обавило је превентивни преглед. Од тог броја, 5.816 грађана преглед је обавило у Београду.

Рекордан одзив грађана на бесплатне превентивне прегледе, казе се у саопштењу, најбоља је потврда да су грађани препознали значај акције Министарства здравља, али и да је јавна свест о значају превенције као основе очувања здравља вишеструко порасла у нашем друштву.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У недељу бесплатни прегледи у 98 здравствених установа

Та чињеница, као и неколико хиљада грађана којима је на превентивним прегледима дијагностификовано и превенирано озбиљно обољење, мотив су Министарству здравља за наставак ове акције и у наредној години.

Стога Министарство здравља, уз захвалност свим здравственим радницима на уложеном труду, најављује да ће акција превентивних прегледа, због великог интересовања грађана, бити настављена већ средином јануара, наведено је у саопштењу.

Грађани су данас могли да обаве бесплатне офтамолошке прегледе, ултразвучни преглед стомака и лабораторијски преглед холестерола, триглицерида и других липида у крви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

pop

24.12.2017. 23:53

Pošto nije bilo mogućnosti da regularno provere svoje zdravstveno stanje, građani su to odradili tokom ove "akcije". Žalosna slika našeg zdravstva. Građani, mahom stariji i penzioneri, koji su ceo život pozamašno izdvajali za zdravstvo, danas ne mogu normalno da dopru do lekara, a i ako dopru onda dobiju blagonaklon savet da odu u privatnu kliniku. Ko ima novac, taj će živeti a ostali, šta im Bog da...