Министарство здравља саопштило је да је данас, у четвртој акцији бесплатних превентивних прегледа, забележен рекордан одзив грађана који су обавили прегледе.

До 16 часова, када је акција завршена, у некој од 98 здравствених установа широм Србије, чак 23.180 грађана обавило је превентивни преглед. Од тог броја, 5.816 грађана преглед је обавило у Београду.

Рекордан одзив грађана на бесплатне превентивне прегледе, казе се у саопштењу, најбоља је потврда да су грађани препознали значај акције Министарства здравља, али и да је јавна свест о значају превенције као основе очувања здравља вишеструко порасла у нашем друштву.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У недељу бесплатни прегледи у 98 здравствених установа

Та чињеница, као и неколико хиљада грађана којима је на превентивним прегледима дијагностификовано и превенирано озбиљно обољење, мотив су Министарству здравља за наставак ове акције и у наредној години.

Стога Министарство здравља, уз захвалност свим здравственим радницима на уложеном труду, најављује да ће акција превентивних прегледа, због великог интересовања грађана, бити настављена већ средином јануара, наведено је у саопштењу.

Грађани су данас могли да обаве бесплатне офтамолошке прегледе, ултразвучни преглед стомака и лабораторијски преглед холестерола, триглицерида и других липида у крви.