У бази Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а Србије у Батајници, данас је одржано такмичење младих извиђача Београда, који су приказали способности и вештине које су стекли у тој организацији.

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да Министарство унутрашњих послова подржава младе извиђаче и да ово такмичење представља још једну од активности која има за циљ јачање и изградњу поверења између полиције и грађана, посебно најмлађих.

"Министарство унутрашњих послова низ година уназад предузима различите активности усмерене на приближавање рада полиције грађанима, с посебним акцентом на децу", рекао је Ребић.

"Ми подржавамо ове младе људе и желимо да им помогнемо да знања, вештине и способности које имају подигну на виши ниво", рекао је директор полиције и нагласио да се на овај начин гради однос поверења између младих и полиције, која је ту да брине о њиховој безбедности и да их заштити од свих опасности које вребају.

Ребић је најавио да ће МУП у наредном периоду организовати кампове и јачати сарадњу са извиђачима, планинарима и радиоаматерима, који су поуздан партнер српској полицији у решавању свих изазова, посебно када се ради о ванредним ситуацијама.

Млади извиђачи Београда у бази САЈ-а такмичили су се у вештинама подизања шатора, везивања чворова, сигнализације, проласака кроз замишљено минско поље.

Деца узраста од 10 до 15 година, кроз дружење са припадницима САЈ-а, имала су прилику да се ближе упознају са послом припадника ове елитне јединице, вештинама и способности којима владају, а научили су и неке нове методе које им могу бити од користи у извиђачкима активностима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Smotra izviđača: Prirodu ima ko da nam sačuva!