Од 80.000 до 300.000 евра за иновациону делатност

Танјуг

13. 07. 2017. у 16:43

Од 80.000 до 300.000 евра за иновациону делатност

Илустрација, Free Images Pixabay

У Привредној комори Војводине данас су презентовани програми Фонда за иновациону делатност, кроз који се додељују средства до 80.000, односно до 300.000 евра по пројекту

У Привредној комори Војводине данас су презентовани програми Фонда за иновациону делатност, кроз који се додељују средства до 80.000, односно до 300.000 евра по пројекту за развој иновативних технологија, производа и услуга са тржишном применом које поседују велики потенцијал за комерцијализацију.


Како је саопштено, ради се о програму раног развоја и програму суфинансирања иновација, а рок за пријаву је 1. септембар 2017.


Кроз те програме, како се наводи у саопштењу, додељује се финансијска помоћ за развојне пројекте иновативних предузећа у Србији, а финансирање за спровођење програма у висини од 2,7 милиона евра обезбеђено је из републичког буџета, са раздела министарства просвете, науке и технолошког развоја, а кроз Пројекат за унапређење конкурентности и запошљвање који, заједно спроводе Србија и Светска банка.


В.д. директора Фонда за иновациону делатност Иван Ракоњац рекао је да је програм раног развоја намењен приватним микро и малим предузећима у раним фазама развоја, која развијају технолошку иновацију и имају потенцијал за стварање нове интелектуалне својине, као и јасну тржишну потребу.


„Програм суфинансирања иновација намењен је приватним микро, малим и средњим предузећима, основаним у Републици Србији, која развијају технолошку иновацију са конкурентном позицијом на локалном/светском тржишту и јасном тржишном потражњом“, појаснио је Ракоњац.


Председник ПКВ Бошко Вучуревић рекао је да је ПКВ институција која подржава развој иновативног предузетништва, те да су микро, мала и средња привредна друштва покретачи су европске економије.


„Они су главни ослонац за развој привреде у развијеним економијама света, јер представл?ају економску снагу. Конкурентност привреде требало би да се гради на иновацијама, развоју нових идеја, производа и производних процеса. Иновативност се заснива на знању, али захтева подршку околине“, рекао је Вучуревић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације