НИШ – Путем Фејсбук групе „Правда за Ивану и Веру“ огласио се Александар Костић који је 5.јула на нишком гробљу сахранио супругу Ивану (32) и тек рођену ћеркицу Веру. Ивана је умрла након порођаја на клиници у Вишеградској а њена беба на Институту за неонатологију у Београду. Министарство здравља је наложило истрагу у свим здравственим установама које су учествовале у њиховом лечењу.

- Овим путем желим да се захвалим свима на изјављеном саучешћу. Многи ме питају за имена доктора и да кажем нешто више... Тренутно не могу ништа да кажем јер не бих желео да угрозим неког мојом изјавом и да погрешим. Али, када у овој ситуацији могу ја да будем стрпљив, молим вас да и ви будете стрпљиви.

Наравно да ћу рећи све што знам и шта сам доживео и ништа нећу крити, јер се ја не бојим никога, јер ја сам човек који нема шта да изгуби.

Свим собом волим моју Ивану и моју Веру и целом душом се молим за њих. Молим вас помолите се и ви за моје две невине душе које више нису са нама, објавио је Александар који се такође јавио нашем новинару и појаснио да ће све у вези овог случаја објављивати преко ове групе и да неће појединачно давати изјаве.

Иначе, нишки Дом здравља, где је вођена њена трудноћа још у петак се огласио информацијама да није било пропуста у лечењу труднице Иване Костић. Од понедељка се очекују и резултати интерне контроле у нишком Клиничком центру коју је наложио директор проф. др Зоран Радовановић.