РОЧИШТЕ у поступку рехабилитације Милана Недића, премијера Србије у време Другог светског рата, одложено је данас пред Вишим судом у Београду, јер се комплетна документација налази у Апелационом суду, по жалби Јеврејске општине Београд и Савеза јеврејских општина.

Како је, за "Новости", објаснио Зоран Наумовић, заступник Јеврејске општине Београд, ЈОБ се жалио јер је Виши суд одбио њихов захтев да понуде доказе који не би ишли у корист рехабилитације Недића:

- Закон предвиђа да суд може прибављати доказе и од других организација, као што је ЈОБ. Суд је тај наш захтев одбио, уз образложење да не можемо бити умешачи јер је у питању једностраначки поступак, а што нисмо ни тражили. Само смо понудили списак сведока који могу помоћи суду. Иако нас је формално одбио, Виши суд је фактички ипак прихватио првог са наше листе сведока, проф. др Милана Ристовића.

Историчар Ристовић се ипак јуче није појавио због смртног случаја. Како је навео правни заступник предлагача рехабилитације Зоран Живановић, јуче нису постојале процесне претпоставке за одржавање рочишта, али се нада да ће се следеће одржати и да ће на њему исказ дати и сведоци предлагача рехабилитације, који ће расветлити околности Недићеве смрти.

И Александар Недић, праунук некадашњег премијера и један од предлагача рехабилитације, и Милосав Недић, сродник, изразили су негодовање због мешања политике и политичара у овај поступак.