Гњилане: Графити мржње према Србима

Д. З.

15. 02. 2017. у 18:21

Гњилане: Графити мржње према Србима

Графити у Гњилану

Двадесетак младића албанске националности исписало је графите са позивом на убијање Срба у близини цркве у Гњилану где се окупљају малобројни преостали Срби. Претили Србима док су писали поруке мржње

ГЊИЛАНЕ-”Убиј Србина”, "Kill all Serbs", "UCK", као и графити сличне садржине исписани су на објектима у улици покрај цркве Светог Николе у Гњилану где се окупљају малобројни Срби.

Наиме, како су овдашњи Срби испричали за Новости,двадесетак младића албанске националности је током исписивања графита упућивало претње преосталим Србима у овом граду.

-Због повика и претњи групе од двадесетак младића провели смо непроспавану ноћ. Бојали смо се да нас не нападну као током мартовског погрома 2004. године-испричали су малобројни Срби који се окупљају око цркве у центру града.

Реагујући на застрашивање и претње упућене Србима, којих је у Гњилану свега око тридесетак, Иван Томић, директор Канцеларије за заједнице, рекао је да је верски и етнички мотивисана мржња која позива на убијање Срба,демонстрација силе већинске заједнице која овим нападом позива на етничко чишћење. Томић је истовремено позвао командира полиције да насилнике приведу правди.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Galeb4

15.02.2017. 18:35

Citam ovo i kipim od nemoci i besa sto smo to sebi dozvolili.Svima se dodvoravamo kao jeftine .....!

realno

15.02.2017. 18:39

jeli to nesto novo?.., da ne znamo...a ako bude LOVE SERBS onda bi bila vest...ovako nista!

Кипераш

15.02.2017. 21:13

@realno - Србе, не воле, а да их лове, е то може!

M

15.02.2017. 18:56

Ovo prosledite Trampovom Tilersonu, pa neka im i dalje cestita! Nista nije bolji od njih! A siptarima i Amerikancima porucujem da je istrebljenje svih Srba nemoguca misija, neka crknu od muke!

Кипераш

15.02.2017. 21:12

@Si - Не дао Бог, да освану графити мржње, на њиховим Шиптарницама по Србији и Војводини, морао би АВ, да им се извињава до бесвести...

ss

15.02.2017. 20:52

Мислим да се ситуацја у свету мења. До јуче нисмо могли ни да помислимо да ћемо вратити Космет који нам је окупиран. Данас већ то не звучи тако недостижно. Само паметно и стрпљиво. Доћи ће и наших 5 минута...