Миодраг Линта: Кобац, одакле ти новац?

Миодраг Линта, Председник Савеза Срба из региона

25. 01. 2017. у 11:41

Реаговање на текст "Код мене је човек увек изнад интереса"

Миодраг Линта: Кобац, одакле ти новац?

НИКОЛА Кобац је из личних интереса заговорник хрватске политике, па није никакво чудо што преваром назива Петицију избеглих и прогнаних Срба из Хрватске из 2010. и 2011. године коју је потписало 101 избегличко и завичајнo удружењe и више од 70.000 оштећених грађана и којом је тражeно да Хрватска реши наших 12 кључних проблема пре него затвори преговоре са Евроспком унијом о Поглављу 23 "Правосуђе и људска права". Подсетимо да је Никола Кобац у писму упућеном бившем хрватском министру одбране генералу Анти Котромановићу новембра 2013. године "Олују" назвао "бриљантном акцијом". На тај начин се директно наругао несрећи нашег народа. И данас Кобац назива бруком акцију евидентирања уништене и оштећене имовине протераних Срба и других оштећених грађана.

Због Крајишника и заинтересоване јавности још једном понављам четири питања на која је Никола Кобац избегао одговоре.

1. У јесен 1991. године у кругу фирме "Петровац", на чијем је челу био Никола Кобац, било је паркирано на десетине камиона који су заплењени током ратних сукоба. Где су нестали наведени камиони?

2. Под којим је условима предузећe "Петровац" пружало услуге превоза холандском батаљону УНПРОФОР за време рата? Где је завршио новац од услуга превоза?

3. Да ли је тачно да је Кобац по доласку у Бањалуку закупио цео спрат једне од највећих робних кућа у бившој Југославији "Боска" и покретао разне друге послове док су његови земљаци и бивши радници размишљали како до дођу до коре хлеба?

4. Да ли Кобац може да погледа у очи бившим радницима "Петровца" чије су радне књижице остале на путу због чега и данас ови Кордунаши, у чије се име наводно представља, не могу да повежу радни стаж и муку муче да дођу до пензије?

Позивам Николу Копца да прецизно одговори на ова питања ако има имало части и достојанства и одговорности према свом народу на који се тако често позива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације