На раном јутарњем лету Пекинг - Москва у "Аерофлотовом" авиону умрла је држављанка Србије Верица Цветковић (47). Њој је позлило и пошто стјуардесе нису могле да јој помогну, пилот је затражио дозволу за слетање у Новосибирску на аеродром Толмачово. Чим се летелица зауставила на писти, дошла су кола Хитне помоћи, али су лекари били беспомоћни и могли су само да констатују смрт.

Руска агенција ТАСС, која је емитовала вест о смрти није саопштила име преминуле путнице, али су "Новости" сазнале у нашем конзулату у Русији да је реч о Верици Цветковић, која је минулих дана боравила у Пекингу. Према незваничним информацијама, Верица Цветковић је у Кину путовала са две колегинице које су наставиле лет за Србију.

Обдукција тела преминуле обавиће се у петак, а истражни органи у Новосибирску су се такође укључили да се утврди разлог смрти да неким случајем није отрована. Државна телевизија Новосибирска наводи да је, по прелиминарним подацима, узрок смрти срчани удар.

Радња породице Цветковић у Нишу

У конзулату Србије у Москви очекују да ће обдукција бити завршена у петак и да ће тело преминуле жене ускоро бити пребачено у Ниш.

Умрла путница Верица Цветковић држала је породичну трговинску радњу у "Душановом базару", у Душановој улици у Нишу. Како сазнајемо, била је доброг здравља, а претпоставља се да је боравила у Пекингу како би набавила робу за радњу. Власницима комшијских локала било је чудно што радња Цветковића, у којој су радили и чланови Веричине породице, у четвртак није била отворена, а онда су чули да су доживели трагедију.