Синдикат пита министра: Коме треба још 2.000 људи у просвети Србије

Бета

17. 07. 2016. у 14:52

Председник Синдиката радника у просвети Србије, Слободан Брајковић упутио је отворено писмо министру просвете Срђану Вербићу у којем га пита коме треба запошљавање нових 2.000 људи у образовању

Синдикат пита министра: Коме треба још 2.000 људи у просвети Србије

Срђан Вербић

Председник Синдиката радника у просвети Србије, Слободан Брајковић упутио је данас отворено писмо министру просвете Срђану Вербићу у којем га пита "Коме треба запошљавање нових 2.000 људи у образовању?".

Брајковић је оценио да ново запошљавање није резултат потреба образовања, већ "притиска на образовни систем како би се испунили мотиви и потребе владајућих странака, Министарства просвете, школских управа, инспекција и многих директора школа за запошљавањем својих кадрова".

Брајковић пише да је за намеру да се запосли 2.000 људи на местима која нису директно повезана с наставом, сазнао прошле недеље, на састанку представника Министарства и синдиката просвете у Комисији за измене и допуне правилника о критеријумима и стандардима за финансирање установа која обавља делатност основног и средњег образовања и васпитања (ЦЕНУС).

Пошто се број школских одељења смањује, а технолошки вишак расте, и пошто у буџету нема новца за плате, Брајковић пита због чега се онда инсистира на запошљавању секретара, референата, психолога, педагога, домара, спремачица.

"Да ли ће терет платити држава или постојећи запослени, и у каквој је вези ова намера Министарства просвете са најављеним повећањем плата у просвети?", упитао је министра просвете председник Синдиката.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Marina

17.07.2016. 15:37

Gde je konkurs za pedagoge ? Ja sam profesor pedagogije, evo vec 5 godina ne mogu da se zaposlim u struci... Kredit studentski od banke u stecaju univerzal banke, stigao na naplatu preko unikredit banke sa sve kamatom od 70 hiljada. Strasno je to sve... A oni sto su uzeli po 15 miliona evra kredita... Gde su, pa u vilama, pardon sad su na jahtama svojim

Radojko

17.07.2016. 16:43

@Marina - Pa konkurs treba pratiti u novinama i na internetu.Ima posla u Srbiji treba se samo interesovati.Ali i biti dobar djak ,vredan i pazljiv i sigurno ce se naci mesta jer se najbolji traze.

KUBURA

11.08.2017. 09:55

@Marina - Za sada niko nije shvatio Radojkovi sarkasticnost.... a 34 ga je shvatilo preozbiljno i dalo mu prstic dole..

m

17.07.2016. 16:00

Ako je cilj upošljavanja više ljudi koji bi se bavili vaspitnim i obrazovnim potrebama, a samim tim i poboljšanja kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, onda je to i više nego u redu. Ali, mnogo je verovatnije da je razlog ovo što je naveo gdin iz Sindikata...