Супруга ухапшеног Србина: Молим Вучића да сазна која службеница нас је пустила на македонску границу!

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

08. 06. 2016. у 09:01

Гордана Дујановић, чији је муж Вељко ухапшен по хрватској Интерполовој потерници огорчена на српску полицију

Супруга ухапшеног Србина: Молим Вучића да сазна која службеница нас је пустила на македонску границу!

Гордана и Вељко током једног од претходних летовања у Грчкој

ПОСЛЕДЊЕ чега се сећам на македонској граници је да ми је Вељко држао главу у крилу после интервенције лекара, јер ми је позлило када ми је рекао да ће бити ухапшен по Интерполовој потерници коју је расписала Хрватска. Обоје смо плакали. Инвалид сам 90 одсто и мени живот без њега не треба. Рекао ми је да се не бринем и да ће све бити у реду, али када сам видела да му Македонци стављају лисице на руке, била сам огорчена на српску полицију која нам није рекла да је за њим расписана потерница, говори за "Новости" Гордана Дујановић (57), супруга ухапшеног Вељка.

Њих двоје, који су живели у Пакрацу, а од 1996. у избегличком насељу у Миливи код Деспотовца, као и претходних шест година пошли су на море у Грчку. На српској граници су их после сат времена задржавања пустили без образложења, да би Македонци одмах по скенирању пасоша рекли за потерницу. Гордана још не зна због чега је Вељко ухапшен, нити верује да је могао да почини икакво злодело за које треба да одговара. Сасвим би другачије било да су га ухапсили у Србији, сматра она.

- Не могу да схватим да живим у Србији и да немам никакву заштиту. Остали смо без ичега. Није ли довољно? Молила бих премијера Вучића да сазна ко је службеница која нас је пустила на македонску границу иако је знала за потерницу. Службеница је прекршила своју радну обавезу и угрозила мој живот - каже скрхана Гордана.

Према њеним речима, Вељко је у оквиру резервног састава, као цивил, у Пакрацу и у Источној Славонији дежурао приликом напада. Она тврди да ни на кога није подигао оружје и да је с Хрватима имао одличан однос, јер им је био пословођа, а чак је и њима носио храну и одећу док су дежурали у резервном саставу. Није јој јасно ни како је могуће да четврт века после рата за њим буде расписана потерница.

ЏЕЛАЈЛИЈА ЧЕКА ОПТУЖНИЦУ МИОДРАГ Вуковић, адвокат Ранка Џелајлије, који је у суботу по хрватској потерници ухапшен на београдском аеродрому, каже нам да чекају одлуку суда да ли ће притвор бити замењен неком блажом мером. Ранко, који живи у Бањалуци и држављанин је БиХ, могао би да буде пуштен да се брани са слободе уз одузимање пасоша, или да буде код брата из Београда у кућном притвору.

Гордана Дујановић има тешко срчано обољење, поремећен центар за равнотежу, оперисана је од карцинома на материци, а после последњег можданог удара пре три године добила је и епилепсију. Са Вељком је у срећном браку 25 година.

- Били смо срећни кад имамо 100 динара у новчанику и кад немамо ништа. Никада није повисио тон на мене. Када су почеле да ме сустижу болести, био ми је највећи ослонац. Окренућу небо и земљу да се докаже да је грешка наше полиције што је Вељко ухапшен у Македонији. И даље не верујем да је и за шта крив - говори Гордана.ВУЈАСИНОВИЋ

ПРЕ две године, попут Џелајлије, по хрватској потерници српска полиција ухапсила је Жељислава Вујасиновића, Србина из Задра на граничном прелазу Мали Зворник, који сад живи у Бањалуци и има држављанство БиХ. Он је током рата био чувар у затвору у Книну, па га је Хрватска са свих осталих 28 чувара теретила да је малтретирао затворенике. Вујасиновића је судско веће Одељења за ратне злочине пустило да се брани са слободе и да буде код стрица у Београду. Спроведена је истрага и утврђено је да Жељислав није никакав злочин починио, већ да су га чак и хрватски затвореници хвалили. Није изручен Хрватској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Pravda za sve

08.06.2016. 10:36

Zločini ne zastarevaju. Žao mi je, ona nije za ništa kriva. A dotični neka dokaže svoju nevinost pred sudom. Verujem u srećan kraj ako su mu ruke čiste.

ранкиша Требиње

09.06.2016. 16:19

@Pravda za sve - За : Правда за све. "Нека дотични докаже своју невиност пред судом". Колико је мени познато пред судом се доказује кривица а не невиност, јер би сви требали бити невини док се обрнуто не докаже. Међутим, то правило очито не важи за Србе они су унапријед криви и за оно што нису урадили. Србија својим додворавањем хапси све Србе (да не набрајам имена) који су било гдје оптужени, често безразложно, док сусједи своје оптуженике грчевито бране и дају им ореол хероја.

Nebojsa007

08.06.2016. 17:38

verovacu u pravdu kada se uhapse svi hrvati i albanci koji su cinili zlodela.

Aleksandar

08.06.2016. 21:28

On je verovatni zadnji koji bi ti pomogao. Njegova napredna politika od 180 stepeni nas je i dovela tu gde jesmo. Drzite se i srecno.

Zoran

08.06.2016. 23:09

Veljko je radio u Resavici gde ga svi poznajemo. U vreme rata pobegao je iz Hrvatske i ovde se naselio. On je jedan pošten, vredan i dobar čovek. Bilo koga da pitate o njemu , čućete samo pohvale . Niko od nas ne može da veruje da su ga uhapsili sa takvom optužbom jer Veljko nije takav čovek. Učinićemo sve da pomognemo da istina izadje na videlo i da Veljka oslobode što pre.