Арежина пао услед пада гледаности

Ј. С.

петак, 06. 05. 2016. у 13:15

Арежина пао услед пада гледаности

Слободан Арежина, доскорашњи други човек РТВ

Новинарска удружења траже објашњење смене програмског директора РТ Војводине. Тврди да му је само речено како су телевизији потребне промене

ПОСЛЕ смене директора програма Радио-телевизије Војводине Слободана Арежине, новинарска удружења (УНС, НУНС и НДНВ) изразила су забринутост јер је смена другог човека покрајинског јавног сервиса, како кажу, обављена без детаљног образложења.

Управни одбор те медијске куће, подсетимо, једногласно је одлучио да Арежину смени због "утврђеног пада гледаности телевизијског програма и непостојања Плана производње и емитовања програма РТВ-а за 2016. годину."

Тим поводом УНС је изразио забринутост због смене којом се, како наводе, "паушално и без конкретних података као разлог наводи пад гледаности телевизијског програма."

- Хитност смене Слободана Арежине, иза које не стоји детаљна анализа разлога, УНС доживљава као стварање атмосфере ванредног стања што је штетно и непотребно за функционисање јавног сервиса - саопштило је у четртак ово удружење.

Сам Арежина тврди да до дана смене није добио никакво упозорење, а да га је сат времена уочи седнице, председник УО РТВ Јован Радић позвао на састанак.

- Рекао је да су РТВ потребне промене и да ћу бити смењен - тврди Арежина.

Коментаришући пад гледаности РТВ као разлог за смену, Арежина напомиње да је до краја првог квартала 2015. године, РТВ имаала рекордну гледаност, али да је она опала када је емитовање сигнала РТВ са Авале престало у мају прошле године.

Арежина је именован на место директора програма РТВ маја 2015. године на мандат од четири године. Пре тога био је главни уредник ТВ Војводине.


КОНКУРС

ПРЕМА одлуци УО, нови директор програма РТВ биће изабран на конкурсу који је расписан, а до тада ће вршилац дужности бити Славица Суботић Браун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације