СМЕНА НА ВРХУ: Чланови Велике ложе Србије траже оставку Ранка Вујачића

NovostiOnline

11. 03. 2016. у 15:57

СМЕНА НА ВРХУ: Чланови Велике ложе Србије траже оставку Ранка Вујачића
Чланови Регуларне велике ложе Србије спремају тужбу и траже оставку Ранка Вујачића јер, како кажу, велики мајстор масона Србије крши закон, није српски патриота и седи на две столице

Чланови Регуларне велике ложе Србије спремају тужбу и траже оставку Великог мајстора Ранка Вујачића. Оно што му замерају јесте да велики мајстор масона Србије крши закон, није српски патриота и седи на две столице.

Суштински проблем у томе што Вујачић као амбасадор Црне Горе подржава званични политику Подгорице. Како Црна Гора подржава тзв. независно Косово, тиме се нарушава државни и територијални интегритет Србије. Како Црна Гора улази у НАТО, тиме се супроставља српској политици о војној неутралности – преноси Блиц.

Штитећи свој углед, јер РВЛС признаје 59 највећих масовнских организација из света, масони траже сазивање Скупштине и гласање о смени Ранка Вујачића.

- Вујачић није патриота јер не испуњава основна начела слободног зидарства садржана у Конституцији РВЛС да "негује љубав према отаџбини", да је веран и одан Србији. Нарушава јединиство и слогу Братства слободних зидара. И зато мислимо да Велики мајстор треба да буде суспендован - тврде масони.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Kvazimodo Sorabius

12.03.2016. 04:50

A da "nadlezni" urade svoj posao i pohapse "veliku lozu", makar se zvali i "regularna"?Ili mozda smeste u neku psihijatrijsku bolnicu - o njihovom trosku?

Nemanja Simović

12.03.2016. 09:27

Zar oni ne bi trebali da budu tajni? Bar što se tiče namera i prljavog veša.

Jakov

17.03.2016. 20:49

@Nemanja Simović - Masonerija nije tajna vec samo zatvorena. I nemaju prljavog vesa i losih namera.Otkud vam to, gde ste to pronasli, procitali, naucili? Da li ste nekada sedeli, razgovarali sa nekim masonom? Poznajete li tako dobro masoneriju da mozete o njoj suditi?

Nauta Brodic

12.03.2016. 11:37

Problem je sto se Regularna Loza Srbije lazno predstavlja kao jedina zvanicno priznata sto apsolutno nije tacno, odnosno to je lazna informacija.