НС: Основана масонска ложа Краљ Александар

Ђ. ВУКМИРОВИЋ

19. 01. 2016. у 13:28

У Новом Саду основано ново удружење слободних зидара, носи име краља ујединитеља. Чланови из целе Војводине. Постојеће ложе оспоравају им регуларност. У Војводини 11 активних масонских ложа

НС: Основана масонска ложа Краљ Александар

Старешина ложе Небојша Тепавац (десно)

НОВИ Сад је добио још једну, седму по реду, масонску ложу. Реч је о ложи Витешки краљ Александар Ујединитељ која је део Регуларне велике ложе Србије, на чијем челу је велики мајстор др Чедомир Вукић.

- Мада нам је седиште у Новом Саду, окупљамо махом младе, али угледне и потврђене људе из целе Војводине. Ложа, за сада има 30 чланова, а циљ нам је да их у наредних неколико година буде 100 - каже за "Новости" Небојша Тепавац, старешина ложе Витешки краљ Александар ујединитељ.

Циљеви нове ложе су, додаје он, рад на поправљању војвођанског и српског друштва, укључујући и хуманитарни рад који је данас изузетно битан.

- У нашој ложи ће бити места само за људе које су спремни да се подреде таквим циљевима, а не и за оне који мисле да бити масон значи остварити неку материјалну или било какву другу корист или моћ - каже Тепавац.

Вест о формирању његове ложе није, међутим, с благонаклоношћу примљене у преосталих шест новосадских масонских ложа, напротив. Реч је о ложама Митрополит Стратимировић, Пробитас 1785, Либертас, Дунав, Алма Монс и Кватур Коронати. Све оне су, наиме, под обједијенцијом Велике регуларне ложе Србије, али оне на чијем челу је велики мајстор Ранко Вујачић.

ШЕФ ИЗ ЉАЈИЋЕВЕ СТРАНКЕ Тепавац је, иначе, активан у СДПС Расима Љајића, али то, како каже, са чланством у масонској ложи нема никакве везе: - То је апсолутно неважно, о чему сведочи и чињеница да већ сада у нашој ложи имамо чланови готово свих битнијих странака у Србији.

- То је једина ложа која је призната од Уједињене велике ложе Енглеске, а тиме и једина регуларна ложа у Србији. Самим тим су и организација на чијем је челу Вукић, и њена испостава основана у Новом Саду, ирегуларне - изричит је Јосип Шосбергер из ложе Стефан Стратимировић.

Тепавац, с друге стране, не пориче да велика ложа чији је део и Витешки краљ Александар Ујединитељ не припада масонском систему на чијем врху је Уједињена велика ложа Енглеске, али то, тврди, не умањује њену регуларност.

- Велика ложа Србије којој ми припадамо је српска ложа коју је признало много других националних ложа у Европи - додаје он.

Било како било, оснивањем ложе Витешки краљ Александар Ујединитељ број активних масонских ложа у Војводини заокружен је на 11. Поред ње и већ побројаних новосадских, у покрајини, наиме, постоје и суботичке ложе Стварање - Алкаташ и Стела Поларис, затим Војводина која ради у Зрењанину и, најзад, Аурора са седиштем у Вршцу.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Хуманитарац

19.01.2016. 13:58

А шта је њих спречавало да се баве хуманитарним радом док нису постали масони?

Zoran1

20.01.2016. 10:32

@Хуманитарац - Mason se bave humanitarnim radom samo kada moraju i koliko moraju da bi zamazali oci narodu. Njihove dve tajne su 1 - da je njihov bog Lucifer 2 - Da rade da uspostave jednu svetsku drzavu (globalizam).

momcilo

19.01.2016. 14:48

Sto vise pljuju Karadjordjevice, ja sam sve vise za monarhiju. Predpostavljam da engleska, primorava Karadjordjevice, da pljunu na Rusiju. A Blic, Kurir, prasoni, su englesko sredstvo za pljuvanje po kraljevskoj porodici I po SPC. ZIVELA KRALJEVINA SRBIJA.

LUCEM FERRE

19.01.2016. 15:30

= Svetlost unositi, a unositelj svetlosti je Svetlonoša = LUCIFER. Lično nemam odbojnost da svako uživa u svojim "malim ludostima" i ličnim samoobmanama, ali zameram da se u te gadosti stavlja Srpska Zastava. Zato ubuduće da se zabrani korištenje srpske nacionalne i državne zastave u obredima kolektivne halucinacije. Modnim stilskim krikovima dokazuju da nismo isti-oni su u Tami srpske propasti prosvetljeni="illuminate" da se kite arhaičnim simbolima lažne moći. Neka uživaju u "klesanju" Ruševina.

maljevic

20.01.2016. 00:51

Udbasi organizovali svoju lozu da zbune masone i javnost. hahah....Stare fore. Ko kad je Milosevic 9 marta imao paralelni savez studenata sa nekim probisevetom Nikacevicem.

Dragan

20.01.2016. 10:51

U Srbiji je sve moguće pa i da jedan bivši referent za liftove u bivšem Javnom Stambenom preduzeću Kikinda postane osnivač masonske lože. Nebojša Tepavac je to uradio u N. Sadu, ali nikad ne bi mogao da uradi u Kikindi jer ga tu svi znaju kao nesvršenog studenta koji se zaposlio uz partijsku knjižicu DS u JP. Ovo mnogo podseća na seriju "Bela Ladja". Kakav je Šojićev batler Ćirko mason, a Ozrenova služavka Lula agent MOSAD-a, takva je i ta masonska loža u kojoj je glavni Nebojša Tepavac.

лада нива

20.01.2016. 13:46

А ја ћу да оснујем масонску ложу SS Division, посвећену Адолфу Хитлеру.

Blanka

07.03.2016. 10:03

Oni imaju "lozu" a moja porodica je nekada imala ognjiste!Bilo nam je tada monogo dobro,sada samo seta,nista vise.