"ВЕЧЕРЊЕ новости" забележиле су још један рекорд! Биле су најпретраживанији појам у Србији на "Гугл" претраживачу који почиње на слово "Н", а трећи на слово "В".

Ово су показала истраживања агенције ГМР (Genuine Market Research), која је регистрована у неколико европских земаља. Истраживања су обављена неколико пута у години како би била крунисана детаљном мапом најтраженијих појмова на "Гуглу" у Србији на свако задато слово азбуке или абецеде.

Резултати њиховог истраживања показали су да просечан корисник "Гугла" прати дневну штампу и спорт како би био добро обавештен о актуелним догађајима. Знање о спорту покушава да уновчи у кладионици, али је свестан да је потребно и мало среће, па чита хороскоп и тумачи снове. Воли да се забави уз видео-игре, домаће и стране серије, филмове и цртаће, а свој трговачки таленат опробаће на сајтовима за онлајн трговину. Модне савете потражиће на блоговима или "инстаграму". Љубав му је важна тема, а сродну душу потражиће и путем апликација за упознавање. Менталне вијуге разгибаће уз партију шаха, а своју интелектуалну радозналост задовољиће на "Википедији".

Од познатих, потражиће Ђоковића, Балашевића, али и Андрију и Анђелку. Мејл ће проверавати често. Просечан корисник често посећује друштвене мреже, премда и није баш најсигурнији како се тачно пише тај "Јутјуб". Али и не хаје, јер "Гугл" преводилац то може да реши!