БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић рекао је на седници владе по повратку из Сарајева да је разочаран оним што се догодило са Танјугом и оштро критиковао министра културе и информисања Ивана Тасовца због одлуке о гашењу агенције, сазнаје Танјуг.

"Хоћу због стенограма и историје да кажем колико сам разочаран оним што се десило око Танјуга", рекао је премијер обраћајући се директно министру Тасовцу.

"Хоћу због стенограма и историје да кажем да сам био против гашења Танјуга", казао је премијер и истакао: "Ти и Саша Мирковић сте ме убеђивали да је то важно, потребно и реформски".

"Тражио си да не идеш у Сарајево како би остао овде да браниш и образложиш одлуку. Ноћас сам гледао вести, нигде те нисам видео, само сам чуо немушто објашњење Саше Мирковића, где се позива на тачку 141. па не разумем тачно зашто ниси ишао у Сарајево", навео је председник Владе Србије.

Премијер Вучић је члановима владе поручио: "Они који неће да буду у влади, они који су самостални стрелци, они који неће да буду део тима, и да иду негде са владом, зато што нису у првом плану, а резултати су им невидљиви, а то се сад не односи на тебе Тасовац, њих молим да се тако не понашају. Јасно вам је да вас нећу молити низашта".

"Иако сам ја био против гашења Танјуга, а ти Тасовац за.... Ти Тасовац ниси подметнуо своја леђа, подметнуо си моја леђа, као и обично", закључио је премијер.