Миломир Краговић: Само сланина Србе спасава!

02. 11. 2015. у 16:02

А земља је затрована, ваздух загађен, вода пуна бактерија, дим је канцероген, вино се прави без грожђа, хлеб се фарба, мед без пчела, ракија је отрована...

Миломир Краговић: Само сланина Србе спасава!

СУЗАНА Мушат Џоунс рођена је 1899. у Алабами и на дан њеног 116. рођендана стигло је оштро саопштење Светске здравствене организације да су месне прерађевине канцерогене. Није фазон само у чињеници да је госпођа најстарија на свету, већ у њеном откривању тајне дуговечности. Вели Сузана да свакодневно једе јаја, гриз и - сланину. Нарочито воли сланиницу, за коју каже да је све боља!

После саопштења СЗО у Србији се "запалио" интернет, а колумнистикња и књижевница Мирјана Бобић Мојсиловић испалила је паролу "Не стојмо ћутке, одбранимо бутке!" Покренута је и својеврсна петиција за одбрану сланине и кобасица.

Све мирише да су се - коначно - Срби окупили око своје омиљене клопе, без обзира на опасне хербициде, пестициде, хормоне, тешке метале, алуминијуме... Није мали број коментатора који су приопштили да је све ово део глобалистичке завере и покушај да се Србима затрује тањир традиционалне хране.

Као да никога не занима да су месо и сланина, у овом сиромашном времену, храна бољестојећег слоја становништва. Да сваки девети у свету гладује, да је 43 милиона људи у Европској унији на доњој граници сиромаштва, да је за преко милион наших комшија месо мислена именица.

На другој страни, око 1,3 милијарде тона хране на планети годишње пропадне или заврши у контејнерима. Док једни гладују, ми у Србији бацимо најмање 250.000 тона разноразне хране.

Колико је човек остао човек? Можда је и ово питање, за неке, у домену социјалне фразе, али оволико отуђени, без темељних осећања, опседнути собом, лакше нам је да се боримо са сланину, него против искорењивања глади.

А земља је затрована, ваздух загађен, вода пуна бактерија, дим је канцероген, вино се прави без грожђа, хлеб се фарба, мед без пчела, ракија је отрована...

Није свиња крива због толиких хемикалија, већ човек који на отрову остварује баснословне профите.

И ћуфте на муфте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Grada

02.11.2015. 18:47

Ko to kaze da je slanina stetna? Po tim nalazima sve je zatrovano.Ostaje nam da gladujemo, jer je to najzdravije.

Steva

02.11.2015. 18:51

Odlican tekst.Ova prica oko slanine je isforsirana.Mnogo je onih koje ne muci taj problem.Narod tesko zivi i jedva sastavlja kraj s krajem.A zna se ko nam je zatrovao zemlju.

Milance

02.11.2015. 18:56

Nocosti pokrexu prave teme.Slanina pokazuje kolikoсс smo zatrovani.A ko nas je bomardovao kasetnim bombama? I gde smo sada?

Mladjen

03.11.2015. 17:20

Slazem se sa autorom.Galamu prave siti dok gladnima nije do marketinga.Pre 30 godina su nas ubedjivali da je svinjska mast stetna.Sada drukcije govore.Mafija diktira sta ce se jesti.