Посао за 39 младих заваривача у Костолцу

Новости онлине

21. 10. 2015. у 13:57

Удовичић: Млади често хрле ка учењу занимања за којима не постоји потражња на тржишту рада, а нама заваривачи недостају. Србији су потребни како бисмо ојачали нашу привреду

Посао за 39 младих заваривача у Костолцу

Вања Удовичић у Костолцу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић у среду je присуствовао потписавању уговора о раду за 39 младих радника од 18 до 30 година, који су се у оквиру пројекта Министарства омладине и спорта „Споји и завари“ од априла обучавали и оспособљавали за рад на пословима заваривања и свих 39 је добило посао у предузећу „Прим“.

- Данас млади често хрле ка учењу занимања за којима не постоји потражња на тржишту рада, а нама заваривачи недостају. Србији су потребни како бисмо ојачали нашу привреду, а не „увозили“ раднике из других земаља - рекао је Удовичић.

Он је истакао да је поражавајућ податак да је половина младих у Србији незапослена.

- Ми се свим силама боримо како би млади имали своју шансу за запослење, а то се може видети и кроз податак да је у 2015. години чак 126.000 људи обухваћено мерама Владе Србије за активно запошљавање, а чак 50% новца одвојеног за те пројекте намењено је запошљавању младих. Почетком ове године, Министарство омладине и спорта покренуло је пројекат који има за циљ повећање запошљивости младих, урадили смо Национални програм мера за запошљавање младих који ћемо ускоро и представити јавности - нагласио је Удовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације