Шеих Имран Назар Хосеин: Истину o Србима ЦИА не дозвољава

Драган ВУЈИЧИЋ

11. 10. 2015. у 22:00

Исламски теолог о Србима, Сребреници, руској улози у Сирији, џихаду, Украјини, крају цивилизације: Сами морате да понудите истину. Иза вратолома на Блиском истоку стоји Вашингтон. У Дамаску ће се водити последњи бој добра и зла

Шеих Имран Назар Хосеин: Истину o Србима ЦИА не дозвољава

Шеих Имран Назар Хосеин Фото Милутин Лабудовић

ДОШАО сам да понудим речи љубазности и пријатељства православним хришћанима у Србији и да се обратим муслиманима у региону. Говорим јасно и гласно да иза вратолома на Блиском истоку и иза других несрећа у последњим годинама стоје мрачне силе западне цивилизације и ЦИА, а не нека исламска држава или религија. Дошао сам да видим на чијој су страни православни Срби пред ова одсудна времена. Говори овако, ексклузивно за "Новости", Шеих Имран Назар Хосеин, један од највећих исламских теолога данашњице.

Један од твораца привредног чуда у Малезији, где живи, каже да је оног трена када је ушао, по визу, у амбасаду Србије у Швајцарској, стекао прави утисак о кавим се добрим људима ради. После сусрета са нашим академицима, новинарима, обичним светом, то осећање је, вели, све израженије. Доћи ће поново, јер, како наглашава, "теолози, исламски и православни, имамо о чему да разговарамо и да се разумемо".

* Утисак који муслимански свет има о православним Србима је врло мрачан. Зашто?

- Били сте изложени страшној сатанизацији западних медија. Ако желите да исламски свет разуме догађаје у Сребреници, направите државну комисију од најумнијих људи и позовите све који нешто знају о томе. Када сви кажу истину, закључке пунудите свету. Једини је проблем што мислим да ЦИА то не би дозволила по цену егзекуције целе комисије.

* Да ли постоји још нешто да се боље разумемо са муслиманима?

- Председник Русије Владимир Путин је у Москви дозволио да се направи велелепна џамија у свој раскошној исламској архитектури. Градоначелник Москве је био против, али је богомоља никла на одушевљење руских муслимана. Тако је руски председник учврстио међунационално поверење у својој земљи за сва времена. Можете да се угледате на њега.

* Ваш став према улози Отоманске империје на просторима Балкана разликује се од мишљења многих исламских верских вођа. Зашто?

- Отоманско царство на овим просторима је посејало семе зла. Ово царство је било лажни калифат и то је чињеница. Иза њега су остали ожиљци међу народима и на Балкану, које је енглеска Декларација о Сребреници требало додатно да позледи, да никад не дође до помирења.

ЂАВО ЈЕ ЈОШ НА КОСОВУ * Срби су се исламом срели 1389. године од када су изгубили Бој на Косову!
- На Косову сте ратовали против гога и магога, према Курану припадника безбожничких племена који у име ђавола (дежала) најављују крај света и Судњи дан. И данас ви Срби на Косову ратујете против њих. Џихад, како је записано у Курану, може бити само одбрамбени рат и само је такав рат дозвољен муслиманима. Отомани су водили освајачке ратове у име гога и магога.

* Тумачећи Куран, кажете да се Путинов улазак у рат у Сирији очекивао.

- Према Курану, Сирија се налази у срцу краја историје. Како стоји у исламској светој књизи, у Дамаску ће се, на крају историје, срести лажни месија (антихрист) и Исус Христ, који ће сићи, и то ће бити место коначног обрачуна. Тако стоји и у Библији. Крај историје се наслућује, а према црквеној есхатологији (религијско учење о тзв. последњим стварима, о ономе што после смрти чека појединце, човечанство и цео свет, о смрти, бесмртности душе, страшном суду, смаку света, вечном блаженству и паклу) страшни суд ће се одиграти баш у Сирији.

* Како то видите у светлу сиријских догађаја?

- Нема сумње да су православна браћа та која односе победу. То је записано, а о томе сведочи страх протагониста светског поретка оличеног у владарима Америке и његовим сателитима. Руски председник Путин је одлучио да интервенише, а православни хришћани се једини не плаше сатане пред одсудне бојеве. Они који данас у име ислама ратују у Сирији, Ираку, Авганистану и другде воде "свети рат", јесу војници ЦИА! Улазак Русије у сукоб у Сирији записан је у Курану и то је Божија задатост.

* Ипак, краја света се сви плаше. Шта још према Курану и Библији треба да се догоди човечанству пре судњег дана?

- Улазак у Константинопољ православних заједно са муслиманима. То кажу и најугледнији православни руски теолози са којима водим есхатолошки дијалог. Библија и Куран пишу исто. У ранијим, лошим есхатолошким тумачењима Курана као пад Константинопоља узимана је 1453. када су Отомани са Мехмедом Другим узели овај град од Источногрчког царства. То је намерна грешка у исламу. Узимање Констатнопоља је велики муслимански грех према хришћанима, као и претварање највеће византијске богомоље, Цркве свете мудрости у џамију Аја Софију. Следећи исламаски грех према хришћанима је промена имена Константинопоља у Истанбул. Све то ће бити исправљено када у град на Босфору поново уђу заједно православни и муслимани. То ће бити и крај сатане, крај НАТО.

У СРЕБРЕНИЦИ НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДА За Србе, Шеих Имран Хосеин постао је познат када је, у јулу ове године, дигао глас против предлога резолуције у СБ УН у којој је стајало да су у Сребреници Срби починили геноцид над муслиманима.
- У Сребреници није било геноцида, јер би то значило да је цео један народ (српски) кренуо да уништи други народ (муслимански). То се није догодило, док покушај да се у СБ УН донесе резолуција која би ставила печат на овакво виђење историје, свакако није имао за циљ помирење народа на Балкану, као што су то Британци тумачили. Геноцид је рецимо оно што су (западни) Европљани направили када су дошли у Америку и када су Индијанце згазили као бубашвабе - рекао је тада Хосеин.

* Ваш став према руској улози у Сирији не дели део исламског света.

- Турски председник Ердоган запретио је да ће због Руса Европи послати нових три милиона избеглица, а 55 највиших сауди-арабијских верских вођа позвало је муслимане на џихад против Русије. Реке избеглице не теку јер то хоће Ердоган. Ови људи беже због суровости оних који, а да то и не знају, проводе "ЦИА џихад". Када су у питању саудијски верски учитељи, ту говоримо о "селафистима", људима који својим учењем уништавају ислам. Наш пророк је сам довољан да поништи њихову фетву, а ја бих само подсетио да у Курану пише да ће из тог дела Арабијског полустрва и доћи сатана пред судњи дан. Имам огроман број ученика у Сауди Арабији који презиру ове учитеље. Велика већина муслимана у свету је против њих.

* Ипак, огроман број муслимана ратује под њиховом заставом?

- Они нису свесни шта раде. ИСИС, Сиријска ослободилачка фронта, Ал Нусра, све су то формације којима је газда у Вашингтону. ЦИА у њихово име четири године разара Сирију, а када су кренули Руси закукали су отворено: Не дирајте их, то су наши!

* Несрећи на Блиском истоку претходила су "хуманитарна бомбардовања" и обојене револуције.

- У Ционистичкој агенди стоји да желе државу од Еуфрата до Нила. Да би добили моћни Египат, напали су Тунис и Либију, па Сирију. Претходно, владари мрака покушали су наранџасту револуцију у Украјини, а затим оружану побуну којом би се докопали Крима. у Египту, нису до краја остварили циљеве, Либија је нажалост уништена, а уништили су је ЦИА џихад борци. Руси су одбранили Крим и њиме оставили отворен свој пут у историји.

* Догађаје око Крима такође сматрате пресудним у историјском току.

- Нису Руси узалуд половним 19. века пролили онолику крв да обезбеде свој излазак на Медитеран. То је пут који им је записан и у Библији и у Курану. Они треба да се нађу на бранику цивилизације пред судњи дан.

* Нисте оптимиста када је у питању будућност света?

- Ја слутим крај овакаве цивилизације у нуклеарном рату. Не бојим се умирања ако је оно цена да и они што човечанство воде у пропаст науче лекцију.

СТРУЧЊАК ЗА МЕЂУНАРОДНУ ПОЛИТИКУ

* Хосеин је светски познат стручњак за исламска верска питања, као и за међународну политику и економију, а у исламском свету поседује титуле - шеих и маулана.

* Завршио је највише исламске студије на Универзитету у Карачију у Пакистану, на Универзитету Ал Азхар у Каиру, Институту за високе међународне и студије развоја у Женеви...

* Живео је у Њујорку, где је, поред активности имама у џамији Дар ал-Куран на Лонг Ајленду, радио као директор исламских студија у Заједничком комитету муслиманских организација са подручја Њујорка, држао предавања на америчким и канадским универзитетима и активно учествовао у међуверском дијалогу...

* Био је управник Института за исламске студије у Карачију, директор Исламског образовно-истраживачког института у Мајамију...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (30)

Mrky

13.10.2015. 03:17

@Popaj - Kao jedan od ogromnih vernika u Boga i to zahvaljujuci mojoj majci iz malih nogu sam tako odgojen a kroz moj zivot se i uverio da ima Boga. Ako je jedan od najvecih svetskih Astrologa Karl Sagan verovao u Boga ko sam ja ili bilo ko od nas da kaze: "Da neveruje". Stvaranjem sveta Bog je bio veoma objektivan u stvaranju ljudkog bica i kad religije nisu postojale, upravo je jedan ljudksi rod Seik Imran nastao a njegov Gen je ostao neostecen i zato ima takv razuman stav za Bozije ostvarenje. Malo je

Dejan Nis

12.10.2015. 02:01

e hvala bogu da jedam musliman uvidi ko je kriv za sve sto se desavalo ne balkanu.svaka cast seihu imranu

Ivan Zgrozeni

12.10.2015. 02:14

Nije mi jasno kako osoba koja je studirala medjunarodne odnose na svetovnom univerzitetu u Svajcarskoj moze da se sluzi terminima "sudnji dan" i sl. Sve sto govori je neverovatna mesavina svega i svacega i nema mnogo smisla za obrazovanu osobu. Neobrazovanima je sve vreme potrebno pretiti sudnjim danom i paklom. Uzgred, vise puta je pomenuo Bibliju koju su napisali Jevreji koje je takodje optuzio na posredan nacin da stoje iza antihrista. Mislim da bi trebao da nam se obraca svetovnim terminima.

M.Milanka

12.10.2015. 23:06

@Ivan Zgrozeni - Grozno ste ne obavest.....ni. Bibliju (Knjigu nad Knjigama) pisali su Sveti Bozji ljudi koji su bili proganjani u pustinje kamenisani i kaznjavani odsecanjem Glave svoje a bili su vise gladni nego siti (da nebude NISMO znali) na VELIKI "sudnjni dan". Mudar kurazan i pravedan Bozji covek Hosein.

Mex

12.10.2015. 03:43

U danasnje vreme pricati ovako , treba imati i m... . Nista ne predpostavlja , nista ne izmislja , sve podkrepluje cinjenicama . Takvi ljudi su za nagrade al ne " nobelove " nego za neki novi miran i dobar svet koji ce ga postovati .

Ranko

12.10.2015. 05:40

Danas je malo pametnih na ovom svetu, ali ih ima. Budale se ne seju, oni rastu kao trava, i docice vreme kada ce taj rast biti pod kontrolom pametnih. U suprotnom, kataklizma.

Zorangalamic

12.10.2015. 05:40

Uh sa ovakvim podrskama smo sigurni pogotovo od uticajnih ljudi kao sto je on

SSS DIVIZ

12.10.2015. 07:30

pa gde zna Rom za istoriju i za islam ovaj ti e NEPISMEN ko zna gde je dobijo cetri odelenja za vecernju skolo

baćo

12.10.2015. 22:54

@SSS DIVIZ - A, gde si ,ti DOBIJO, uverenje da si pismen,a, kritikuješ učenog čoveka.

Popaj

12.10.2015. 23:30

@SSS DIVIZ - Prvo vređaš na nacionalnoj osnovi,drugo kroz tekst da li slučajno ili namerno ti se provlače reči koje imaju prizvuk slovenačkog jezika.Treće nemoj više to da radiš ispadaš glup pred većinom pametnih ljudi koja ovo čita.

i svi su u pravu

12.10.2015. 08:51

Uglavnom svi koji zive zivot tudjeg misljena suoce sudbinu na taj nacin i tako. I onda suprotstavlja ju se svome misljenju na sav glas da nije tako.

Ortodoks

12.10.2015. 09:39

ovo treba da izučavaju sve novonastale veštačke nacije na Balkanu,koje je napravio Tito i neke još novije koje se pominju poslednjuh 20-ak godina!!!sve su to istoriska sirotinja,jad i beda!!!zato i mrze Srbiju,jer Srbi znaju ko su i šta su i od koga potiču!!!

неимени

12.10.2015. 09:44

Шеих Имран Назар Хосеин је суфи. Не баш дервиш тип, али суфи. То значи да је његово разумевање светих списа не-буквално односно разумевање са срцем или спиритуално, ако вам је тако драже. Баш стога он има разумевање за Православље и баш стога он прича о сличности Ислама и Правосалвља. На жалост буквално разумевање светих списа је још увек веома присутно у Исламу (вехабизам) и фанатизам произилази баш из тог буквалног схватања светих списа. Исто важи за све буквалне тумаче ма које религије.

Mare

12.10.2015. 13:15

hvala Bogu da i medju ljudima druge vere ima umnih ljudi sposobnih da imaju sveobuhvatan i iskren pristup i pogled na istoriju i sadasnjost,nadam se da ce se njihov glas i uticaj daleko cuti, za dobrobit svih ljudi

vlada

12.10.2015. 17:11

Ne razumem se u verske slobode /obaveze/ ali čovek govori slobodno, hrabro i što je najvažnije istinito! Hvala vam, jer to što ste rekli ni naši "akademici" ne smeju!

Dule Djordjevic

12.10.2015. 20:19

Pratim ja njega godinama i jedan je od retkih koji imaju takvo vidjenje prema pravoslavlju i prema sudnjem danu.Sheik je dosta kritikovan zbog svog stava prema drugim verama od strane islamista i sunita. Covek je jedan od retkih koji se izvinuo za zlo koji su pocinjeni nad nasim narodom od osmanlija ako ne i jedini.Bog ti dao zdravlje Imrane.

Dragan bgd

13.10.2015. 12:03

Pozdravljam coveka i njegova znanja i saznanja,ali i ovde mi mnogo toga fali a tako ucen covek.Molim vas,covek rece greh islamista prekrstavanja Konstantinopolisa u Istambul,paptre toga se taj grad zvao Carigrad koga su Srbi sagradili i mnogo sire od toga.Dalje,brkanje pojmova,Srpski narod i muslimanski narod,govorimo o Srebrenici,sve su to Srbi islamisti.Odvojite vise narodnost i religiju.Rekao je jednu sjajnu stvar,a ja o njoj stalno govorim,Sastaviti zabranjene istoricare,teologe,arheologe da

ScubaDiver

30.11.2018. 11:33

Ма директоре свака част. Само се надам да ће овај свети човек одржати неко предавање и браћи муслиманима, џаба прича ако је ово само за православне уши.

Braco

30.11.2018. 18:07

Nazalost on je JEDAN pametan Musliman a ne drugoj strain imamo MILIONE zaludjenih I glupih Muslimana koji vjeruju izopacenim imamima I vodjama.

Lidija

05.12.2018. 21:59

Poznajem dosta irackih i iranskih muslimana i postujem ih. Blizi su mi od ateista jer im je porodica na prvom mestu.