Новинар претучен металним шипкама!

NovostiOnline

28. 08. 2015. у 15:02

Новинар претучен металним шипкама!

фото: Тwиттер

Двојица нападача претукла су металним шипкама новинара Ивана Нинића (27) синоћ око 23.30 на улазу у стамбену зграду на Карабурми
Истраживачки новинар и члан УНС-а Иван Нинић рекао је да су га нападачи брутално претукли и да је напад пријавио полицији.
“Док сам закључавао ауто на паркингу у повратку из града, видео сам двојицу младића од око двадесетак година како седе на степеништу код зграде. Имали су на себи тренерке и качкете, али сам им видео лица, јер сам кренуо ка улазу у зграду и прошао проед њих. Полицији сам описао како изгледају. Када сам их обишао, чуо сам да нешто шушка у жбуњу и тада сам видео да одатле ваде две металне шипке. Напали су ме и брутално ме ударали. Сада имам подлив испод ока, модрице на бутној кости и повреду десног рамена. Полицији сам дао све смернице и резимирао своје новинарске активности у последњих десет година, колико на дневном нивоу истражујем корупцију”, рекао је Нинић УНС-у.
Нинић је нагласио да је са групом пријатеља у марту ове године основао невладину организацију „Центар за владавину права“ која планира да покрене и свој сајт на којем ће се објављивати истраживачке приче.

“Сајт је регистрован и већ четири месеца се ради на припремама тема. Тренутно радимо две посебно занимљиве приче које могу много да утичу на политичку елиту у Србији. То је прича о кабинету председника Томислава Николића и прича о пребацивању државног новца за финансирање Социјалистичке партије Србије. До сада смо послали више од 100 захтева за приступ информацијама од јавног значаја и може се претпоставити да се неко због тога осетио угроженим. Полиција је за сада одрадила свој посао и ја очекујем да се пронађу и казне не само нападачи, већ и налогодавци, како бих знао ко ми шаље ову поруку”, каже Нинић.

Иван Нинић је аутор око 300 текстова и познатих истраживачких прича. Истраживачким новинарством бави се од средње школе. Радио је на порталу Пиштаљка, где је објавио око 90 текстова у периоду од 2009. до 2013. године, а као правни саветник учествовао је у писању овогодишњег Извештаја Савета за борбу против корупције о власничкој структури и контроли медија у Србији. Тренутно, како каже за УНС, учествује у писању извештаја Савета о оглашавању и маркетингу државних органа. Био је саветник у кабинету министра Саше Радуловића, а од марта ове године је извршни директор НВО „Центар за владавину права“. Предавач је у Новинарској школи УНС-а и адвокатски приправник. У периоду од 2008. до 2012. године био је политички ангажован у Српској радикалној странци.

— Ivan Ninić (@INinic) August 27, 2015


Удружење новинара Србије шокирано је нападом на Нинића и тражи од надлежних да хитно пронађу и казне нападаче. УНС истиче да је напад на Нинића претња српском истраживачком новинарству.

Независно удружење новинара Србије је, такође, најоштрије осудило дивљачки напад на новинара Ивана Нинића и тражи од надлежних да идентификују и казне нападаче.
Повреник Родољуб Шабић је на свом налогу на Твитеру написао да је напад на Нинића "терор који захтева неодложну,најбржу могућу реакцију надлежних".

Izvor: B92

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

palitrex

28.08.2015. 18:01

Polako rođaci.Na svojoj koži sam lično osetio šta znači jedan PONAVLJAM jedan udarac matalnom štanglom u predelu glave( 38 dana lažanja u krevetu sa podlivima ). Ova persona kaže dobila je toliko i toliko udaraca po vitalnim delovima tela a ovako izgleda na slici E TU NEŠTO NE PIJE VODU. Od takvih batina ni A nebi moglo da se kaže a kamoli da se opisuju MALOUMNICI koji su to uradili. Brzi oporavak želim .

penz.

28.08.2015. 18:07

Ukinuli su Utisak nedelje, Problem,RADO FOKUS koji je jako mnogo pomogao SNS i Vucicu na izborima, sad jos i novinare tuku!UZAS!!!!Kakva smo mi drzava postali?

Miki - Zg

28.08.2015. 19:13

Pitanje je dokle će narod Srbije trpjeti razne paraobavještajne NVO i tzv. istraživačke novinare .Možda bi trebalo pitati gosp. Putina .

Miodrag Flora Vrsac

28.08.2015. 19:23

Svetlo je i dalje "ugaseno"...mrak je i u najsuncanijem danu u godini...sta se sa nama desava...?!

Vranjanac

28.08.2015. 19:39

Podrska za Ivana, ako treba obezbedjenje, spremni smo u rat tu smo. Drzavne institucije, pocev od policije pa preko bezbedonosnih sluzbi, iskljucivo se stavljaju u zastitu partije na vlasti. Potpuno isto kao sto je bilo u Hitlerovoj Nemackoj ili Staljinovom SSSRu. Kod Tita i Milosevica je bilo daleko liberalnije nego sto je sada kod Vucica. Ovo je tortura nevidjenih razmera, pocev od medijske torture pa preko lopovluka. Nikada vise korupcije nije bilo nego sada. Lopovi iz Simpa su na slobodi.

Утривач

28.08.2015. 22:37

Хм "Centar za vladavinu prava"? Признајте да не би чули за овога "истраживачког новинара" ни "центар" да није било инцидента. Волео бих једну поштену истрагу овде...