Мркшићево тело још у Португалији

В.Н.

23. 08. 2015. у 08:32

Мркшићево тело још у Португалији
Због бирократске процедуре посмртни остаци преминулог генерала Милета Мркшића биће пребачени из Португалије у Србију тек у уторак или среду. Сахрана без државних војних почасти

Посмртни остаци преминулог генерала Милета Мркшића доћи ће у Србију највероватније у уторак или среду, каже за "Новости" генерал Миодраг Панић, блиски пријатељ и некадашњи Мркшићев заменик у Гардијској бригади.

Према његовим информацијама, проблем је пошто су Мркшића Португалци у тренутку његовог смештања у затвор у Лисабону, после пресуде Хашког суда, по аутоматизму превели у своје држављанство. По бирократској процедури сада треба да га "испишу" из књига и тада ће предати тело породици.

Генерал Панић објашњава да ће Мркшић бити сахрањен без државних војних почасти, јер је осуђен у Хагу, али позива све колеге да дођу на сахрану и одају му почаст.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Leka

23.08.2015. 09:32

Njemu je mučeniku džaba vojna počast,a i da ga sleduje,trebalo bi je odbiti.Ta ista država nije bila u stanju da vodi računa o njemu i njegovom zdrastvenom stanju,nego su dozvolili da skonča u mukama i kao poslednji.Šta onda reći.Pokoj ti duši generale i hvala ti za sve ono što si učinio za srpski narod.

Dokle

23.08.2015. 11:11

"Bez drzavnih vojnih pocasti jer je osudjen u Hagu"?? Eh, ko ne nauci istoriju, osudjen je da je ponavlja ...

Strahinja

23.08.2015. 19:37

Strasno koliko omalovazavanje nasih generala. Koji bre Hag,to je nas covek,nas general