Маша нови медијски магнат

И. МИЋЕВИЋ

19. 08. 2015. у 12:49

Маша нови медијски магнат
Радоица Милосављевић (68) из Крушевца купио три телевизије, а намерава још пет. Жели да направи исплатив посао

АКО је број фирми мерило, Радоица Милосављевић Маша прети да постане један од највећих медијских магната у Србији, бар када је реч о електронским медијима. На листу телевизија којима ће да газдује, овај Крушевљанин додао је РТВ Крушевац и РТВ Крагујевац, а претходно је купио и РТВ Панчево. Први планови били су му да сагради медијско царство од 11 ТВ станица, али је од неких у међувремену одустао. На списку је остало укупно осам телевизија, каже Милосављевић за "Новости".

На све што је до сада купио или тек планира да пазари, Радоица Милосављевић потрошиће као за један луксузнији стан у центру Београда, мање од 300.000 евра. Не мисли да је ризик улагати у телевизије и сматра да ће, мада се за својих 68 година живота никада није бавио медијима, бити успешан у овом бизнису.

Иако многи упиру прстом у њега и сумњају да медије купује из политичких разлога, Милосављевић тврди да су његови мотиви сасвим другачији.

БРОЈКЕ 87.000 евра платио ртв панчево
14.000 евра издвојио за РТВ крушевац
85.500 евра коштала га РТВ Крагујевац

- Ја ћу од тих телевизија да направим профитабилне куће. Знам како ћу то да урадим и због тога их и купујем - тврди овај Крушевљанин, који је власник предузећа "Слога", дома здравља и сувласник једне високе школе.

- Купујем својим новцем, због свог, а не због туђег интереса. Све те приче у којима мене доводе у везу са неким политичарима нису тачне. Ја сам члан СПС од оснивања, био сам на разним функцијама, па и заменик градоначелника Крушевца од 2009. до 2012. године. После тога сам се повукао из политике, а активан сам само у бизнису.

Поједини медији доводе га у везу са министром одбране Братиславом Гашићем. Кажу, иза Радоичиног медијског плана стоје министар и његова странка.

- Једина веза између Гашића и мене је што смо из истог села. Седео сам са његовом мајком у клупи, док смо ишли у школу - прича Милосављевић.

- Сам одлучујем где ћу да улажем новац зарађен приватним бизнисом. Сигуран сам да смањењем броја запослених у медијима које сам купио и стављањем ових кућа у систем приватног предузетништва, могу да зарадим. Имам тим људи који се баве медијима и који ме саветују, а намеравам и да сарађујем са људима које затекнем у овим кућама.

Милосављевић жели да купи и трстеничку телевизију

Овај крушевачки приватник планира да купи још и ТВ Шумадију из Аранђеловца, ТВ Пирот, ТВ Цариброд из Димитровграда, ТВ Брус и РТВ Трстеник. Тиме би заокружио своју медијску империју. Панчевачку телевизију пазарио је за 87.000 евра, крушевачку за 14.000, а крагујевачку за 85.500 евра. Радоица Милосављевић каже да је у старту био заинтересован и за Танјуг, али да је одустао, јер жели да се фокусира на телевизије.

Најављује да ће поново конкурисати и за РТВ Трстеник, на чијој лицитацији је учествовао, али су га победили други купци, који су на крају одустали због нереалне цене.

У неким од медија којима ће Радоица газдовати највећи број радника отишао је уз отпремнину. У РТВ Панчево их је од 64 одстало само пет. И у РТВ Крушевац само 20 од 90 намерава да остане. Али крушевачког бизнисмена ни то не секира:

- Снаћи ћемо се - каже.

БИО ЈЕ ОСУЂЕН, АЛИ ДАВНО

- Медије који пишу да сам робијаш и да сам у затвору био више пута, већ сам тужио. Не кријем да сам био осуђен на 16 месеци затвора и то због прекорачења овлашћења на месту председника Спортског клуба Напредак из Крушевца. То је било 1978. године и није ми због тога прављен никакав проблем када сам биран на јавне функције - од председника спортског савеза до заменика градоначелника. Не знам што би то сметало да купим медије својим поштено зарађеним новцем - каже Радоица Милосављевић Маша.

БАЧКА ПАЛАНКА РЕКОРДНО!

РТВ Бачка Паланка рекордер је по постигнутој цени на јавном надметању - са почетних 9.818 до коначних 249.000 евра! Ову цену понудио је Павле Анушић и постао власник медијске куће. Његова понуда била је једна од три пристигле. У овој кући сви запослени узели су отпремнине.

Нико се није пријавио за куповину "Гласа Подриња" из Шапца, РТВ Пруга из Лајковца, ТВ Љиг, РТВ Млава из Петровца на Млави, Радија Пожега и Радија Пирот, па ће они ићи у други круг приватизације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

70ta

19.08.2015. 15:25

u 70 toj planira zivot I pocinje biznis. Dok vecina nas dizemo ruke od sebe decenijama pre. Kao sta sam uradio uradio sad je kasno.A sto se tice Radoice, to su ljudi koji prave pare jel vole da ih prave samo kao izazov a ne da mu trebaju I da je to krajnji cilj. Kao ukrstene reci da resava dok se time bavi.

toma

20.08.2015. 09:00

Krusevljani veoma dobro znaju ko je i kakav je Radojica . Zato preporuka onima koji ostaju da rade u njegovim televizijama : Pod hitno trazite drugi posao !!!

Caribrod

25.08.2015. 09:34

TV Caribrod je neprofitabilna manjinska televizija koja emituje program i na bugarskom jeziku. Ovog prevaranta sigurno ne interesuje bugarska nacionalna manjina i njena prava. Stoga će se ovim "medijskim magnatom" verovatno baviti mnogo više instance, republika Bugarska i Evropski parlament. A i Vučić neće tako lako otvoriti poglavlje 23 gde su i prava nacionalnih manjina.