Отпремнине наставницима са КиМ

И. М.

04. 08. 2015. у 20:52

Отпремнине наставницима са КиМ
Министар Вербић и синдикални лидери преговарали о технолошким вишковима. На листи прекобројних кадрова биће прво они који уопште немају часове

ОКО 700 наставника који су радили у школама на Косову и Метохији наћи ће се највероватније на врху листе просветара којима ће бити понуђене отпремнине. Ови људи годинама не раде, примају надокнаде од по 8.000 динара, а држава им уплаћује доприносе за пензионо и здравствено осигурање. Осим њих, отпремнине ће бити понуђене и за 120 запослених из разних градова који уопште немају часове.

Међу њима су 102 наставника и 18 радника из административног и техничког особља. Ту, рецимо, има и ложача за које нема посла, јер су школе прешле на даљинско грејање.

Ово је била тема састанка министра просвете др Срђана Вербића и представника четири репрезентативна синдиката. Упркос Посебном колективном уговору, који штити старије колеге, договорили су се да се отпремнине прво понуде старијима.

- Колегама које су на корак до пензије сигурно више одговара да оду уз пристојну отпремнину него младима - каже за "Новости" Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника. - Договорили смо се да онда њихови часови буду распоређени младим колегама које немају пуну норму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Косовка

04.08.2015. 22:52

Испоштује Р1244, вратите снаге безбедности на КиМ уз понуђену помоћ Русије и УН, оживите српске институције које сте угасили у договору са нелегалним сецесионистичким властима из Приштине, иселите отете куће и станове и онда "отпремите" и наставнике и друге прогнане и избегле грађане са њиховим породицама и више неће бити наставника са Ким који "годинама ништа не раде" за плату од "читавих" 8.000 дин!

Srbija Nekom Majka Nekom Maceha

05.08.2015. 01:09

To je ispravno!Zasto bi neko sve ove godine(16) dobijao platu i imao overenu zdravstvenu knjizicu a da pritom ovom drustvu nije nista privredio.Ukinuti sva slicna davanja ljudima sa Kosova jer nigde na svetu ne postoji plata za nerad.

Radule

05.08.2015. 10:43

Najlakše je rešiti se Kosovara.Što to ne uradite sa ostalim izbeglicama bez srpskog državljanstva?Srbijo maćeho.

Mms

05.08.2015. 12:09

To samo moze u Srbiji da primas 8000, ne zivis na Kosovu, radis u Kv, Kg,Bg ili bilo gde pokupovase stanove po Beogradu, ranije su stizali do Kraljeva, sad im se tamo ne svidja, brisu za Beograd, zaposljavaju se u u budzetskim ustanovama, vi im dajete 8000 tolike godine, narode ne pitajte se sto propadamo.