Од судије разјашњење због принца

Р. Др.

25. 07. 2015. у 11:11

Одлука председника Вишег суда у београду, поводом рођенданског поклона Карађорђевићу

Од судије разјашњење због принца

Урамљена рехабилитација донета на прославу

ПРЕДСЕДНИК Вишег суда у Београду Александар Степановић затражио је од судије овог суда Предрага Васића писано изјашњење о његовом одласку на приватну рођенданску прославу принца Александра Карађорђевића, кога је претходно рехабилитовао у судском поступку.

Одлазак судије на рођендан у Бели двор и поклон који му је наводно уручио - урамљено решење о рехабилитацији - изазвали су реакцију волонтера-приправника Вишег суда Радована Ненадића, који је својим текстовима на друштвеним мрежама обавестио јавност о Васићевом поступку, указавши да је то неспојиво са судијском етиком. Због његових јавних иступа у овом суду је добио - отказ.

- Радован Ненадић, извршни директор невладине организације "Одбрани и подржи", никада није био запослен у Вишем суду у Београду нити је у овом суду остваривао било каква права из радноправног односа - наведено је у саопштењу овог суда. - Ради стручног оспособљавања са њим је закључен уговор о волентерском раду, који је раскинут на основу одредбе која прописује да свака од уговорних страна може у било ком тренутку да га раскине.

Судија Васић, иако је на прослави у Белом двору био као грађанин, и после правоснажности решења о рехабилитацији, према Ненадићу, није смео тако да поступи, јер је као судија водио поступак његове рехабилитације. Он је тиме наводно повредио судијску етику, која забрањује судијама да се на било који начин виђају са странкама или другим особама које су учесници у судском поступку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

vlada

25.07.2015. 11:38

U svakom drugom slučaju možda bi i bilo neke sumnje, ali ovaj slučaj je naprosto jasan kao dan.Rehabilitovano je tek rođeno dete. Treba li tu nešto posebno dokazivati?

nislija

25.07.2015. 11:53

I sta bi.Nista.nema za sudije zakona one su nezavisne od koga, za koga, protiv koga. ko se protivi otkaz, milioni predmeta stoje sudije se slikaju a i mi pored njih mozemo samo da se slikamo. cemer beda i jad sta drugo reci.

XimneN

25.07.2015. 16:18

У време интернета, роботике и осталих интелигентних технологија, забрањивати неком службеном и ином лицу "виђење" је смејурија. Напротив, људе морамо да убеђујемо да морају чешће да се гледају иначе ће постати звери. Није проблем у томе. Проблем је што се судијама ограничавају права, попут онога да буду јавне личности, а не државни чиновници.

Иван

26.07.2015. 00:36

Највећу почаст коју неко може да добије је од комуниста одузимање грађанских права и целе имовине. Борба да ова буде враћена се своди на признање одлуке овог наметнутог нам терористичког система. Сматрам срамотно од стране тзв. новог српског и "демократског" уређења државе, да једним потезом све административне опдлуке комуниста нису скинуте с дневног реда. Ни покрадена имовина од ових лопова није правним власницима још враћена. Сво правосуђе треба од стида у земљу да пропадне.

vlada

29.07.2015. 21:30

....ovde je neki novi "vlada" ali ja se kao "stari" GNUŠAM njegove rehabilitacije!