Компанија ЗАЦ нуди посао у Србији за америчку плату

Танјуг

18. 07. 2015. у 13:01

Америчка компанија "ЗАЦ" (Z Automation company), у власништву Зорана Момића из Београда, намерава да у српској престоници упосли машинске и електро инжењере који ће конструисати машине за паковање

Компанија ЗАЦ нуди посао у Србији за америчку плату

Америчка компанија "ЗАЦ" (Z Automation company), у власништву Зорана Момића из Београда, намерава да у српској престоници упосли машинске и електро инжењере који ће конструисати машине за паковање, каже данас за Тањуг власник овог предузећа.

Према Момићевим речима, он има намеру да "извози српску памет", али не одводећи младе школоване стручњаке из земље.

"Они ће за нашу фирму конструисати машине из Београда где ћемо ускоро отворити наше представништво. Имаће зараде и осигурање као да раде у Америци, али и могућност да се усаврше у тој земљи", рекао је он, додајући да двојица тренутно раде за ово предузеће из нашег главног града.

Један од њих дизајнира машину која ће бити представљена на сајму у Лас Вегасу (Pack expo) у септембру 2015. године.

"Ово је четврта генерација машине и 90 одсто дизајна је урађено у Београду", објашњава саговорник Тањуга, и напомиње да постоји могућност сарадње са приватним факултетом из БиХ, чији је оснивач Слободан Павловић.

Момић истиче да његова фирма има велики обим пословања, а намера му је да инвестира у Србију.

"То подразумева покретање производње у нашој земљи, јер желим да пренесем своје знање и искуство које сам стекао у овом послу", закључио је Момић.

Компанија "ЗАЦ" је основана је 1992. године у америчкој савезној држави Илиноис, и током година је развила комплетан портфолио производа за финално паковање који укључује: хоризонталне и вертикалне системе за картонска паковања, системе навлака, пакерице за велика тврда паковања и за плитку амбалажу, роботизована решења, и потпуно интегрисане системе.

Њихова комплетна линија производа испуњава потребе широком спектру купаца и мноштво апликација. До сада је произвела око 400 најсавременијих машина за паковање хране, лекова и кондиторских производа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације