Костреш: Резултати радне групе МУП-а озбиљан напредак

Танјуг

08. 03. 2015. у 10:53

Резултати радне групе МУП Србије, формиране да би се утврдило ко је и какве пропусте направио током и након обезбеђивања митинга "Косово је Србија", реално представљају озбиљан напредак рекао је Бојан Костреш

Костреш: Резултати радне групе МУП-а озбиљан напредак

Резултати радне групе МУП Србије, формиране на иницијативу министра полиције Небојше Стефановића, да би се утврдило ко је и какве пропусте направио током и након обезбеђивања митинга "Косово је Србија", реално представљају озбиљан напредак, оценио је данас заменик председника парламентарног Одбора за одбрану и унутрашње послове Бојан Костреш.

Он је за РТС рекао да је Стефановић имао велику улогу, чињеницом да је формирао ту радну групу и да је подржао да она коначно дође до неких резултата.

"Србија мора због својих грађана да разјасни целу ту ситуацију", нагласио је Костреш, који је и заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине.

Према његовим речима, непосредни извршиоци се већ знају, као и да је било пропуста у полицијском обезбеђењу, али, како је објаснио, сви који знају како функционише систем, знају и то да полицијски генерали не доносе одлуке сами од себе.

"Морају имати неки политички налог, и тај налог, или бар политичко нечињење, морало би да дође до самог врха власти. Мој лични утисак је да то није могло да се деси без дозволе Војислава Коштунице и мој лични утисак је да је он за то одговоран. Али државни органи морају да истраже то и морамо доћи судским, прописним путем до тога ко је инспиратор, организатор, због чега се то десило и ти људи морају бити кажњени", рекао је Костреш.

У Вишем јавном тужилаштву у Београду у току је истрага против шесторице осумњичених у случају паљења амбасада у Београду након митинга "Косово је Србија" 21. фебруара 2008. године а ускоро ће почети и саслушања сведока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Милован

08.03.2015. 11:54

Костреш прозива Коштуницу! Да ли постоји неко дно о које ће ова земља коначно да удари јер оволико моралне пропасти нико више не може да издржи. Костреш? Да ли је то онај чији шеф Чанак је пријатељ и друг са, сада убијеним, Опачићем, највећим продавцем дроге у Војводини? Довољно је бити против Србије и српског народа да би ти и везе са наркомафијом биле опроштене.

Gospodar Zarin

08.03.2015. 12:48

"Srbija mora zbog svojih građana da razjasni celu tu situaciju", naglasio je Kostreš... Pre ce biti da je to jos jedan od nemackih uslova ! To je "moj licni" (citiram gorenavedednog) utisak.

papa raco

08.03.2015. 21:32

Ne ostavljaju Srbiju bez "utiska"...Ili je nedelje ili je lični , obavezno dvo-lični ... ali NIKAD nije "besplatan" !!!