Костреш: Резултати радне групе МУП-а озбиљан напредак

Танјуг

08. 03. 2015. у 10:53

Костреш: Резултати радне групе МУП-а озбиљан напредак
Резултати радне групе МУП Србије, формиране да би се утврдило ко је и какве пропусте направио током и након обезбеђивања митинга "Косово је Србија", реално представљају озбиљан напредак рекао је Бојан Костреш

Резултати радне групе МУП Србије, формиране на иницијативу министра полиције Небојше Стефановића, да би се утврдило ко је и какве пропусте направио током и након обезбеђивања митинга "Косово је Србија", реално представљају озбиљан напредак, оценио је данас заменик председника парламентарног Одбора за одбрану и унутрашње послове Бојан Костреш.

Он је за РТС рекао да је Стефановић имао велику улогу, чињеницом да је формирао ту радну групу и да је подржао да она коначно дође до неких резултата.

"Србија мора због својих грађана да разјасни целу ту ситуацију", нагласио је Костреш, који је и заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине.

Према његовим речима, непосредни извршиоци се већ знају, као и да је било пропуста у полицијском обезбеђењу, али, како је објаснио, сви који знају како функционише систем, знају и то да полицијски генерали не доносе одлуке сами од себе.

"Морају имати неки политички налог, и тај налог, или бар политичко нечињење, морало би да дође до самог врха власти. Мој лични утисак је да то није могло да се деси без дозволе Војислава Коштунице и мој лични утисак је да је он за то одговоран. Али државни органи морају да истраже то и морамо доћи судским, прописним путем до тога ко је инспиратор, организатор, због чега се то десило и ти људи морају бити кажњени", рекао је Костреш.

У Вишем јавном тужилаштву у Београду у току је истрага против шесторице осумњичених у случају паљења амбасада у Београду након митинга "Косово је Србија" 21. фебруара 2008. године а ускоро ће почети и саслушања сведока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Милован

08.03.2015. 11:54

Костреш прозива Коштуницу! Да ли постоји неко дно о које ће ова земља коначно да удари јер оволико моралне пропасти нико више не може да издржи. Костреш? Да ли је то онај чији шеф Чанак је пријатељ и друг са, сада убијеним, Опачићем, највећим продавцем дроге у Војводини? Довољно је бити против Србије и српског народа да би ти и везе са наркомафијом биле опроштене.

Gospodar Zarin

08.03.2015. 12:48

"Srbija mora zbog svojih građana da razjasni celu tu situaciju", naglasio je Kostreš... Pre ce biti da je to jos jedan od nemackih uslova ! To je "moj licni" (citiram gorenavedednog) utisak.

papa raco

08.03.2015. 21:32

Ne ostavljaju Srbiju bez "utiska"...Ili je nedelje ili je lični , obavezno dvo-lični ... ali NIKAD nije "besplatan" !!!