Професор Факултета политичких наука и бивши амбасадор Србије у Француској Предраг Симић, изненада је преминуо у Београду у 61. години.

Како је изјавио декан ФПН Илија Вујачић, Симићу је током дана позлило, а преминуо је око 21 сат.

Симић је био и спољнополитички саветник председника Југославије после 5. октобра, директор Дипломатске академије, редовни професор међународних односа И спољне политике Универзитета у Београду и Подгорици, аутор више књига о спољној политици.

У медијима је често гостовао као аналитичар, коментаришући спољнополитичка питања.

Предраг Симић рођен је 31. августа 1954. године у Београду. Магистрирао је 1980. на Факулету политичких наука у Београду, где је и докторирао осам година касније.

Био је редован професор међународних односа и спољне политике и шеф Одељења за међународне студије на Факултету политичких наука.

Редовни професор међународних односа и спољне политике био је и на Факултету политичких наука Универзитета Црне Горе у Подгорици.

Од 2004. до 2009. године био је амбасадор у Паризу, а у периоду од 2001. до 2004. године био је директор Дипломатске академије у Министарству спољних послова.

Предраг Симић је аутор више књига, међу којима су "Пут у Рамбује – Косовска криза 1995-2000" и "Тито и НАТО - успон и пад Друге Југославије" из 2008. године.