Ведрана Рудан: Наша мртва деца

NovostiOnline

29. 07. 2014. у 11:59

Ведрана Рудан: Наша мртва деца
Живимо у земљи у којој је бешћутна, корумпирана, злочиначка, продана власт у нама грађанима Хрватске убила све људско. Што је с нама Хрватима? Ми нисмо потомци жртава, ми смо потомци злочинаца. У каквом смо ми стресу? Наши су преци осуђени, довијека прокл


Живимо у земљи у којој је бешћутна, корумпирана, злочиначка, продана власт у нама грађанима Хрватске убила све људско. Постали смо бешћутни попут наших политичара којима никад доста лове и моћи. Бешћутни попут тајкуна који преко лешева немоћника улазе у своје дворце да би тамо крвавим рукама миловали главе своје унучади. Зликовци који су поклонили Хрватску зликовцима заклонили су нам очи прљавом крпом, зачепили су нам уста смрдљивом штрацом. Не видимо. Не чујемо. Нијеми смо.Данас су Жидови, мислим на нацистичку жидовску власт која уништава Газу, ракетом погодили главну болницу у Гази. Тренутно тврде да су је, забуном, разорили Палестинци. За који ће сат објавити да су је морали срушити јер су се тамо сакривали “терористи”. Онда ћемо читати како су болесницима јавили да имају пет минута времена да изађу из болнице која није болница него складиште оружја а они, болесници, нису болесници него “људски штит”.

Хрватска и даље шути. Пуховски, прецизније, човјек који за себе тврди да је Жидов, на свим је хрватским телевизијама три пута тједно. О свему све зна. Зашто нам се не јавља ових дана? Једном се јавио. Зашто се не јавља сваки дан? Нацисти убијају дјецу сваки дан. А они Голдстеини? Сви напамет знају име и презиме сваког НДХ злочинца.

Гдје су ти Голдстеини? Докторирали су на хрватском Злочину. Да ли је злочин само кад Анте четрдесет и прве пререже врат Зиммерманну или је злочин и кад 2014. Зиммерманн у крваву хрпу меса претвори петогодишње дијете? Па тако тисућа пута? Да тисућу пута? Никоме не пада на крај памети бројити жртве жидовског државног тероризма.

У мишју су се рупу сакрили хрватски голдстеини. Ја и нитко нормалан од њих нисмо друго ни очекивали. У њиховим главама усташе још нису обрисале своје крваве каме. Голдстеини су потомци жртава, грче се у седамдесетогодишњем стресу, пред очима су им лешеви мртвих предака, ишчупани златни зуби из устију њихових најдражих, још у носу осјећају смрад спаљених тијела својих мајки. Њима мртва палестинска дјеца лијече вјечне ране. Морамо их разумијети, сиротане.

Што је с нама Хрватима? Ми нисмо потомци жртава, ми смо потомци злочинаца. У каквом смо ми стресу? Наши су преци осуђени, довијека проклети, зашто шутимо? Нама стрес не може бити лажни алиби. Смакнимо прљаву крпу са очију, испљунимо гадни чеп из уста, вриснимо! Свако мртво палестинско дијете морало би бити рана на нашем срцу. Ми не бисмо смјели мислити попут њих да је убијање палестинских трудница једним метком уштеда на муницији.

Зашто смо толико без маште? Погледајмо у очи своју дјецу или у очи своје тек рођене бебе. Замислимо да гледамо у њихове мртве очи. Да смо у Гази, умрли бисмо мирније са мртвом дјецом у загрљају кад бисмо знали да негдје далеко постоје људи који суосјећају са нама у нашим посљедњим тренуцима.

Зато вечерас, кад будемо гледали Дневник, ако будемо видјели како гори главна болница у Гази, загрлимо своје дијете и шапнимо му у ухо, срце, твоја мама се стиди. Злато, твоме тати очи падају од срама. Заплачимо тамо пред крај Дневника, ако будемо видјели болницу у пламену.

Учинит ћемо мали корак за душе мртве палестинске дјеце али велики корак за спас душе своје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

дарко

29.07.2014. 12:10

Браво Ведрана. једина кажеш истину. Нека се стиде твоји сународници!!

MarkoBg

29.07.2014. 14:07

@дарко - Vedrana je popularna a to šta govori neću kritikovati jer je ljudi slepo slušaju i ne žele da primete koliko često se nalupeta i koliko je konstantno dvolična i pritvorno manipulativna. Reći ću samo da Goldštajni iz Zagreba i među Jevrejima važe za poltrone hrvatske desnice i uvek su tu da razvodne hrvatske zločine pričom i oproštajima iz navodno jevrejskog ugla.

lesa

29.07.2014. 12:16

Svet se zaista izvrnuo naglavačke! Oni što su stvarno bili fašitsti i nacisti, danas su EUcitizeni, mirotvorci i demokrate, a pravi borci protiv tog zla i koji su od njega stradali se proglašavaju fašistima, nacistima. Đavo je među nama!

sas

29.07.2014. 13:07

@lesa - da se nebrane Bili bi ponovo poklani jevreji. Sils je ta koja vlada Svetom pa cija god da je. Nista se novo ne dogadja samo se istorija vrti u krug. Danas ti sutra ja;(

aleksa

29.07.2014. 14:37

@lesa - Dao sam vam plus, i molim vas da mi objasnite sta znaci to EU Citizen, vidim da je taj naziv popularan a nemam pojma sta znaci.

Kesa

30.07.2014. 14:22

@lesa - Kakva je bre to odbrana kad opalis po civilima i po deci? Je l' se ti branis tako? E i bas zbog toga sto ti kazes :"Danas ti sutra ja", zbog toga treba narod da reaguje da se ne bi nastavljalo.

Rape

30.07.2014. 22:36

@lesa - Citizen je koliko mi je poznato marka vrlo cenjenog mislim Švajcarskog sata. Jedno vreme /mislim 70-80 -tih godina// jedna od vodećih marki u Evropi i svetu.. Dalje u kontekstu komentara "Lesa" ocenite sami.

DUNGA

29.07.2014. 13:14

opet babaroga, prozivaš hrvate a i sama znaš da sve što se događa na bliskom istoku je dogovor amerike i rusije, izraelci drze sve američke banke a samim tim gospodarstvo SAD-a je u rukama izraelaca, mi vama zapadnu obalu a vi nama krim i zapadni dio ukraine i kada več kokodačeš onda pljuj po pravim krivcima a ne uvlačiti se standardno po istom receptu i meni se gade izraelci pa mi za to nije kriva srbija i srbi.

Tihomir

29.07.2014. 13:39

Ја сам сигуран да ће једног дана људи као сто је Ведрана бити сматрани као хероји свога времена, док их сада већина људи гледа као вјестице. Ми живимо у времену највећег колективног прања мозга, каквог до сада човјецанство никада није видјело. И будућа покољења, ако их уопште буде било, ће да гледају на нас као на ошамућене мајмуне који су вјеровали у све и свашта.

Sredoje

29.07.2014. 14:16

Tako je kada se oči zatvaraju po potrebi.Zlodela postaju "dela",a zaduženi za ispiranje mozgova sluđenom svetu,imaju opravdanje za svaki zločin koji učine njihovi finansijeri.

goran5

29.07.2014. 16:24

@Minja - Za zapad deca su deca samo ako su sa zapada. Ako su kojim slučajem sa istoka, to su onda samo brojevi.

DR.

29.07.2014. 16:33

Dusa mi place od nemoci da sta promenim. Jadno je covecanstvo kada se ovakve stvari desavaju... Pozdrav za tebe i tvoj glas razuma.

zoranm

30.07.2014. 09:34

Palestinci kad god "pošalju" raketu na Izrael znaju da će im biti uzvraćeno,Izraelci kad god ispale bombu znaju da će pasti na gusto naseljen teren i da će biti civilnih žrtava i to tako traje,gomilaju se leševi nevine dečice a da se tome nevidi kraja.Da su tehnološki izjednačeni bilo bi jednako žrtava na obe strane.Svet nemo posmatra bez konkretno preduzetih akcija (kao naprimer sankcije Rusiji ) .Ko ovde traži belaja prosudite sami.-

BOŽA

31.07.2014. 00:13

Ljudski život je u bezcenje ,i to je problem današnjice .Svako kuka kad se njemu desi strašno ,ostali su ravnodušni jer se ti ne dotiče njih.

Louis Krstic

31.07.2014. 09:43

Zaboravljamo osnovno u svim slučajevima: Zašto uvek treba druge pokretati na akciju, na delo, na promenu? Zašto ne pokažemo lično kako to treba činiti, ponašati se, reagovati, promeniti se? Drugi uvek vide što vide, znaju što znaju, rade što rade... jer im to dopušta nihova svest. Ali, šta je sa nama, lično? Učinimo baš onako kako mislimo da drugi treba da učine... Ovo ne važi samo za Hrvate već za svako ljudsko biće. Ovaj svet treba konkretna dela, akvcije.. Počnimo od sebe.