Да ли се и ко поиграва временом?

Е.В.Н.

понедељак, 02. 06. 2014. у 20:30

Да ли се и ко поиграва временом?
Шта је истина? Да ли су стварно негде у нашој околини смештени уређаји којима се мења клима или нас је све ухватила масовна параноја? Да ли је могуће притиском на дугме изазвати кишу или сушу?

ПОЛУДЕЛА КЛИМА

Клима је, дефинитивно, подивљала! Некада се знало - зими је падао снег, лето је било топло, урагани се нису догађали у Европи... Правила више нема, а пролеће и јесен као и да не постоје. Из зиме се улеће право у жарко лето, а из лета у сурову зиму, најчешће без снега. Ако и падне, онда то није снег него смет, лавина и пошаст... Стручњаци о свему томе ћуте или нас уверавају да су временске прилике "у границама нормале". Не треба бити експерт па схватити да ништа више није нормално и да се временске (не)прилике све теже подносе. Некада су само тешке метеоропате и чираши патили приликом сезонских промена, најчешће у јесен или у пролеће. Данас ретко ко може да се похвали тиме да се добро осећа. Промене више нису сезонске, оне су најчешће - дневне, а на сваких петнаестак дана температура додатно расте или пада за 10 до 15 степени - и то изненада, у року од само неколико сати.

Док надлежни најчешће ћуте или нас уверавају да "нема разлога за панику", све је више гласина о томе како са "климом нису чиста посла", а фејсбук је препун група које расправљају о томе ко се поиграва временским приликама широм планете.

Својевремено су велику медијску пажњу привукле тврдње лансиране на друштвеним мрежама о тајанственом агрегату са антенама који делује на људе и климу... Како се тада тврдило, у селу Бељина смештен је злогласни систем познат под називом ХААРП. Јавност је експлодирала - сви су виђали некакве антене и то свуда, и сви су тврдили да је то тај исти - ХААРП.

Шта је истина? Да ли су стварно негде у нашој околини смештени уређаји којима се мења клима или нас је све ухватила масовна параноја? Да ли је могуће притиском на дугме изазвати кишу или сушу?

Наука је достигла ниво који је пре сто година било тешко и замислити. Данас је свима јасно да се у тишини лабораторија наш свет мења драстичније него што би политика то икада успела да уради. Табу теме више не постоје. Оно што се може - то се и ради. А одавно више није тајна да су развијене технологије за манипулацију земљином атмосфером... Резултат је, нажалост, веома видљив на сваком кораку.

КО УПРАВЉА СНЕГОМ И КИШОМ?

Пре нешто више од двадесет година (1993) Америчка војска је започела пројекат HAARP (Скраћеница од - High Frequency Active Auroral Research Program) у области Гакон на Аљасци. Према званичним тврдњама, HAARP је створен са циљем да се "разумеју, стимулишу и контролишу јоносферски процеси који могу променити перформансе комуникација и система надгледања". Једно много наивније званично тумачење пројекта каже да је основни циљ проучавање поларне светлости - Aуроре бореалис! Међутим, HAARP систем зрачи јоносферу високофреквентном струјом од три гигавата ефективне снаге!

У јавности је пројекат HAARP описан као "чисто истраживачко постројење које не представља никакву потенцијалну опасност за противнике САД и нема никакву вредност као војна мета". Али документа која су се појавила откривају “мало” другачију причу, тако да је све мање оних који верују у званична саопшења...

НЕБЕСКА ГРЕЈАЛИЦА

Програм HAARP чини низ радиопредајника огромне снаге. Простирући се на површини од неколико хектара, ови моћни трансмитери свакодневно, у континуитету, одашиљу преко 3.000.000 вати. То је 100 пута снажнији одашиљач од оних какве, на пример, у Европи користе предајници BBC-a. Ипак, пулсна енергија коју одашиље HAARP може бити и више десетина хиљада пута јача.

Сигнал постројења са Аљаске је детектован у вишим слојевима атмосфере на висини између 100 км и 350 км, где га потом апсорбује јоносфера. То је и узрок благог загревања области на великим висинама, које се протежу десетинама километара. Заправо, може се рећи да је HAARP огромна и поприлично скупа грејалица за спољну употребу. Али, загревање јоносфере на северним ширинама има веома чудан ефекат.

За разлику од нижих географских ширина, у областима на великим висинама постоји природан проток електричне струје кроз јоносферу, који се повезује са појавом спектакуларне поларне светлости. Загревањем се мења проводљивост јоносфере и утиче на њене природне електричне струје, а то је кључна ствар у постојању програма HAARP.

HAARP пружа научницима (и неким другим профилима) могућност да се дочепају прекидача атмосферског електрицитета и да га укључују и искључују као да је обична сијалица. Омогућава им, такође, да мењају и модулирају природни образац нискофреквентних радио таласа које емитује јоносфера. Загрејани део јоносфере тако постаје џиновски, екстра нискофреквентни (ELF) радио трансмитер. Америчка војска је итекако заинтересована за ову врсту одашиљача, па је HAARP саграђен заједничким снагама Истраживачке лабораторије ратног ваздухопловства и одељења за поморска истраживања САД.

ДЕЛУЈЕ И НА МОЗАК

ELF таласи могу продрети кроз буквално сваку материју. Нормални радио таласи не могу продрети дубоко у воду, али ELF могу. ELF радио ће ускоро постати једино средство комуникације у нуклеарним подморницима које крстаре морским дном, тако да HAARP нуди далеко моћнија средства преноса порука од конвенционалних радио одашиљача и пријемника. То указује на интересе и умешаност морнарице САД; примена HAARP у комуникацији је већ документована али се детаљи још чувају под ознаком "војна тајна".

При том, ELF таласи продиру далеко дубље у тло и стене него радио таласи. Гео-радар за истраживање тла је прилично ограничен дубином, али системи који користе ELF таласе могу лако завирити дубоко испод површине земљине коре и без изузетка лоцирати и идентификовати све подземне бункере и скровишта. Ово је, опет, област коју здушно већ годинама проучава америчко ваздухопловство. Јавности су и даље недоступне информације о резултатима тих истраживања.

HAARP се може користити и за манипулацију климатским условима, тврде независни истраживачи. Ефекат загревања се користи да би се крајње суптилно измениле ваздушне струје и створили масивни, кумулативни метеоролошки ефекти изнад одређеног подручја, који могу потрајати данима и недељама.

ELF таласи су, такође, побудили и велико интересовање теоретичара завера јер је њихова фреквенција веома блиска природној фреквенцији можданих таласа људи. Идеја да се ELF радио користи за контролу људског ума, ставља HAARP на прво место потенцијалних емитера радио таласа за масовну контролу човечанства. Не постоје јасни докази који би потврдили истинитост ове теорије, али управо због мањка доступних информација о евентуалним утицајима ELF таласа на људско здравље, у обзир треба крајње озбиљно узети и ову могућност.

ВАНДАЛСКИ ЧИН

Изградња одашиљача за HAARP захтевало је уништавање читавих шума оморика у нетакнутој дивљини Аљаске. Његових 6 дизел генератора јачине 3.600 коњских снага сагорева 95 тона дизел горива дневно, стварајући више од седам тона отпада који загађују ваздух. Требало би имати у виду и то да постројење лежи унутар басена Копер Ривер, који је један од најзначајнијих миграционих коридора за птице на Аљасци". Уколико пролете кроз нискофреквентни електромагнетски зрак од 10 MHz који производи HAARP, птице буквално бивају спржене!

Најближи велики градови су Фербанкс и Енкориџ. Током последње две деценије, изложеност људи електромагнетском зрачењу повезана је са учесталом појавом умора, нервозе, губитка меморије, катаракте, леукемије, урођених деформитета, рака и промена на мозгу. Док је владина студија о "биоефектима" зрачења пројекта HAARP закључила да "хронична изложеност електромагнетном зрачењу не мора увек бити штетна", други владини документи упозоравају да је такво зрачење довољно моћно да изазове експлозију аутомобила на аутопуту удаљеном 400 метара од Гакона и заустави пејсмекере путника у авиону који надлеће област(иначе, у зони у којој се налази HAARP је забрањено летење). Пентагон је већ одлучио да је радио интерференца HAARP-а сувише јака да би постројење било лоцирано близу било којег војног објекта.

Становници Аљаске покушали су да се боре против HAARP-а. Чарлс Иток Едвардин Јуниор, поглавица племена Инупиат, изјавио је на Скупу Стараца у Касиглуку : "Многи од нас су далеко од тога да буду срећни због мењања атмосфере планете на којој живимо. Не желимо да будемо ничији заморци!”

Као одговор на све протесте становника Аљаске, заменик секретара одбране САД је 1994. затражио повећање фондова за пројекат HAARP са 5 милиона долара на 75 милиона за 1996. Данас тај буџет износи – 10 милијарди долара!

Буџетом Министарства одбране омогућен је потпројекат у оквиру пројекта HAARP помоћу којег се фокусирани зраци враћају из атмосфере назад на Земљу и "продиру кроз већи део северне хемисфере" - заправо, претварајући HAARP у најмоћнији светски рентген апарат. Према извештају америчког Сената, то би "омогућило детекцију прецизних локација тунела и других подземних склоништа. Досадашње одсуство такве технологије представљало је озбиљан недостатак у плановима за прецизне нападе на задате циљеве".

ВЕСНИК АПОКАЛИПСЕ

Пензионисани физичар са универзитета Принстон, др Ричард Вилијемс, прогласио је такво крпљење и калемљење јоносфере "крајње неодговорним чином глобалног вандализма".

"Земља поседује деликатну равнотежу и потребу да се уколико дође до поремећаја, та равнотежа обнови. Нико тачно не зна како ће експериментисање са јоносфером утицати на равнотежу, или шта ће планета учинити у покушају да обнови нарушену равнотежу". Ове пророчке речи изговорила је др Розали Бартел из Торонта, оснивач међународног Института за бригу о јавном здрављу, коментаришући пројекат HAARP.

Војни документи говоре да је намера пројекта HAARP да раскине део јоносфере загревајући га помоћу моћних пулсирајиућих нискофреквентних радио таласа. Зрачење које би се одбило назад на површину планете било би екстремно ниских фреквенција и распона.

Са намером да буде најмоћнији грејач јоносфере који је икада саграђен, монументална постројења пројекта HAARP у Гакону чини скуп од 48 антена, од којих свака има одашиљач са сопственим напајањем. HAARP је, међутим, много више од обичног научноистраживачког пројекта. Било који нови оружани систем у својој почетној фази може бити протумачен као "чисто истраживачки пројекат". Чак су и поједини чланови Европског парламента уплашени и пренеражени могућностима пројекта HAARP. У многим земљама се готово стидљиво подижу забринути гласови противника. Истраживач на пољу квантне електродинамике, др Ал Зиелински, осликава апокалиптичну визију света, тврдећи да HAARP технологија може послужити као окидач за катастрофу глобалних размера које ће изазвати разорни електромагнетски таласи у тренутку "када дође до њихове интеракције са заштитним омотачем Земље и њеним гравитационим пољем".

Јоносфера се чини поприлично далеком, али чак и када је човек не нарушава, она утиче итекако на свакодневни живот. На пример, радио таласи се одбијају о овај електрични енергетски штит који се налази управо изнад озонског омотача. Јоносфера врви електричним активностима, тако да се њен ток заснива на нелинеарности. То значи да је јоносфера динамична и да су њене реакције на експерименте непредвидљиве.

Концепт нелинеарности важан је да би се разумела велика забринутост независних научника, јер се нелинеарни ток може променити изненадно и неочекивано, или се снага енергије може увећати драматично. Неки теоретичари попут Зиелинског тврде да нелинеарни ток може под одређеним околностима исцурети у позадину енергије космоса, која се такође назива и "нултом тачком флуктуације вакуума". Тако се у научним круговима већ поставља питање везано за пројекат HAARP - да ли средство заиста оправдава крајњи, непредвидиви резултат? Да ли је мудро бушити рупе у земљином електричном кишобрану? Да ли је мудро подбадати природни динамички систем без икаквог предзнања како ће систем реаговати?


НОРВЕШКИ ОКИДАЧ

У Норвешкој, научна асоцијација EISCAT управља постројењем за загревање јоносфере, које се налази близу Тромса. Његове карактеристике су веома сличне програму HAARP. Званични циљ ове научне институције је проучавање интеракција између Сунца и Земље праћењем поремећаја у горњим слојевима атмосфере које изазивају соларне активности али се, наравно, ова технологија може искористити за исту врсту опаких активности које се приписују и програму HAARP. Занимљиво је да EISCAT није привукао толику пажњу као његов амерички рођак HAARP. То је још занимљивије, ако се има на уму да су Скандинавци водећи у свету у истраживању ефеката електромагнетног зрачења на људе и околину. Д.В.

ПОРИЦАЛИ, ПА – ПРИЗНАЛИ: СТВОРИЛИ ПОЛАРНУ СВЕТЛОСТ У ТЕКСАСУ!

Пројекат "Poker Fleet" је покренут 1968. године и траје још увек! Истраживачка област Покер Флит налази се око 50 км северно од града Фербанкса на Аљасци. Главну реч у Покер Флиту воде Институт за геофизику и Универзитет Аљаске из Фербанкса, под покровитељством NASA. Више од 1250 ракета лансирано је управо са овог места. Званична верзија говори да је циљ овог експеримента био "спознавање хемијских реакција у атмосфери повезаних са глобалним променама климе". Сличан експеримент, али уз употребу хемијских модула за избацивање (CRM), лансиран је из Черчила, област Манитоба - током 1980. године. Пројекат WАТЕRHOLE (Водена рупа) Брајана Велана успешно је раскинуо аурору бореалис и привремено зауставио њено појављивање.

У фебруару 1983. хемикалије испуштене у јоносферу изазвале су неоуобичајену појаву ауроре бореалис изнад Черчила. У марту 1989. лансиране су четири ракете изнад Канаде, испуштајући баријум на великим висинама и стварајући вештачке облаке. Вештачки облаци изнад Черчила могли су се видети са огромних даљина, чак из Новог Мексика. Наиме, помоћу 15 метара високих антена америчка морнарица је зрачила сигналима високог интензитета горње слојеве атмосфере стварајући контролисане поремећаје јоносфере. Још пре 1992. морнарица је говорила о стварању 10 километара дугих антена на небу да би произвела електромагнетске таласе екстремно ниских фреквенција, како би се комуницирало са подморницама. Још једна сврха ових експеримената је проучавање ауроре бореалис, коју су неки назвали правом лабораторијом плазме. Спејс шатлови су сада у могућности да створе аурору бореалис испуштањем снопа електрона. Током 10. новембра 1991. поларна светлост се појавила на небу изнад Тексаса први пут у историји постојања ове државе, а могли су је видети и становници удаљених држава Охајо, Јута, Небраска и Мисури. Небо је било обојено различитим нијансама боја, а поједини научници су за то смета окривили соларне активности. Међутим, касније су притиснути доказима многи признали да је у то време јоносфера вероватно била изузетно ослабљена, па су електричне честице у судару са земљином атмосфером створиле изузетан феномен видљивог светла назван ваздушни сјај. Ове честице би, у нормалним околностима, магнетне силе земље привукле на север, према магнетном полу земље. Поларна светлост, како се назива аурора бореалис, нормално се појављује у ковитлацу магнетног пола где се енергетске честице усмеравају навођене магнетним линијама силе наше планете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (51)

Dusan

02.06.2014. 20:40

A do juce su se nasi retardirani politicari smejali i pricali da je HAARP glupost,i da tako nesto ne postoji!!!

!!!!

02.06.2014. 20:46

gluposti !!! upravljamo mi klimom tako što je prljamo i zagađujemo počev od plastičnih flaša do trovanja zemlje i vazduha raznoranim otrovim, Priroda nam samo vrati ono što zaslužujemo... Ekosistem !

Haarponije

02.06.2014. 20:50

Tako,neko se poigrava pa moze da se desi da izmakne kontroli.Verujem da moze da seutice na vreme ali nisam siguran da ga mogu kontrolisati.A takodje verujem da je priroda resila da se zastiti jer smo povredili nasim ponasanjem i eksperimentima.

ll@ufer

02.06.2014. 20:56

Pročitao sam ovo danas i mislim da se neki igraju Boga. Zloupotrebom nauke poremetićemo prirodni proces i dovesti čovečanstvo u veoma tešku situaciju. Suprostavljanjem tome, bojim se da nećemo posttići ništa, jer su moćnici suviše moćni.

ivan

02.06.2014. 20:59

 исти овакви потпуно јасно не-природни облаци су виђени пре месец дана у околини Мионице-западно-колубарски регион.Нажалост нису забележени камером.О чему ви говорите?Боље говорите о начину на који се могу спречити дејствитељно ХААРП инсталације.Софистициран систем конфронтације према непријатељу-непослушном"сараднику".Или Вам софистицирана техника рата. У овој фази треба да забрину мале земље као и велике : Кину Индију Русију.

Boba

02.06.2014. 21:20

Neko se igra sa klimom i ljudima bilo da je u pitanju HAARP ili tzv. ''kemtrejls'' koje mozete videti na nebu svakog dana. Podignite glavu prema nebu i zapitajte se zasto politicari cute o tome i ko je dao dozvolu da sve zaprasuju kao zamorce. Dok cutite bice sve po starom a i gore.

Zoran

02.06.2014. 21:39

Izgleda da autor mnogo zna samo samo ne zna ono sto svi znaju: A to je da se nepogode vremenskke desavaju svuda u svetu ukljucujuci i Ameriku. Tako je Atlanta ove zime u jednom trenutku bila hladnija od jednog mesta na Aljasci, recenom mom detetu, a i osetili smo, dok je tri sata juzno od Atlante zabeleo sneg, a ljudi odlazili da gledaju. O tornadima u Americi i da ne govorim. Dakle, sad autor da nam kaze KO to izaziva vremenske neprilike i kome?

Rain man

02.06.2014. 21:39

Kiša se može veštačkim putem izazvati, da li se sećate 1999-te.Svaki dan za vreme bombardovanja, kiša, kiša.2010. isto.Za kratko vreme 2014. katastrofalne poplave u Srbiji, Sibiru, pustinjska oluja u Teheranu.Globalno zagrevanje?Možda.

M

03.06.2014. 07:16

@Rain man - O Boze kakav komentar! Pa, majku mu, valjda je onima koji su nas bombardovali bilo potrebnije VEDRO nebo a ne oblacno i kisovito. U Srbiji je ocito razmisljanje poslednja stavka.

Zabrinuti građanin

02.06.2014. 21:41

HARP ili nešto "drugo", verujem da je ovo "stanje" veštački izazvano. Više puta sam pisao ministarstvima za zaštitu životne sredine, kontroli leta (ko dozvoljava prelete avionima koji zaprašuju atmosferu, čak i iznad Beograda, pa vidi se to golim okom!), da zabrane ovakve letove! Nikada nisam dobio neki odgovor! Pa valjda u našoj Državi neko kontroliše što se dešava na "našem" nebu! A ako kontroliše, pa vidi ono što i građani vide, mora da reaguje ili se radi o "nečem drugom"?

baunti

02.06.2014. 21:58

Najveci problem sa jonosferom je to sto nas ista stiti od opasne gama radijacije iz svemira. Onog momenta kada se jonosfera destabilizuje ona ce poceti da propusta gama zracenje, i njenim nestankom mi cemo sami sebe skuvati, jer ce se planeta zagrijati izuzetno brzo. Taj proces je, ako ikada zapocne, onda jako tesko zaustaviti. I da li onda industrijalizacija ima veze sa globalim zagrijavanjem, i koliko?

Zoran1

03.06.2014. 02:18

@baunti - Planeta je vec na rubu totalne propasti i unistenja zahvaljujuci pohlepnosti maloga broja prokletih tajkuna. Potrebna je decentralizacija manje companije u komsilucima manje radnje blize potrosaca pa da se manje vozi i manje nepotrbne energije trosi. Na zalost mali broj super tajkuna zeli totalnu centralizaciju i kontrolu nad nasim zivotima. Drugim recima absolutnu diktaturu iako ce to ubranim korakom dovesti svet do unistenja.

baunti

03.06.2014. 17:59

@baunti - Zorane, statisticki gledano, krave, ovce i svinje proizvedu vise CO2 gasova nego kompletan vozni par zemaljske kugle (ako ne vjerujes, pogledaj na UN i IAEA sajtovima). Potrosnja benzina takodje zagadjuje manje nego nego proizvodnja struje, koja je se jos uvijek uglavnom dobija sagorjevanjem uglja. Najveci potrosacu uglja su USA i Kina, mada se USA ubrzano prebacuje na prirodni gas, sto ce smanjiti CO2 u atmosferi. Bar malo. Ali si 200% u pravu za pohlepnost malog broja ljudi i stetu koju nanose

ivan galic

02.06.2014. 21:59

Konacno su se i nasi novinari i urednici osokolili da napisu nesto o jos jednom americkom zlu - HAARP-u. Ko ne veruje samo neka malo cesce pogleda nebo, videce veoma pravilan niz oblaka, kao da su talasi, a uz njih obicno idu i dugacki beli tragovi, tzv. Chemtails ili Hemijski tragovi na nebu, ko ne veruje poslacu mu gomilu slika kako izgleda nebo iznad Nisa. Za njih treba da "zahvalimo" Sutanovcu i Tadicu (procitajte Sporazum o partnerstvu za mir). Vucic i Dacic znaju, ali cute. Zasto?

Aleksandar

02.06.2014. 22:06

Kljucna rec je ovde - ravnoteza. To je moj utisak. Da li ima vas koji ste tokom poplava, pa gledajuci i onaj cunami u Japanu, pomislili u kakvo se stanje priroda moze dovesti da bi obnovila ravnotezu. Kazem stanje, da ne kazem corbu.

Kuvana žaba br: 4.708.332

02.06.2014. 22:08

Svaka čast na hrabrosti, E.V.N.!Samo glup čovek se ne bi osvrnuo (uzeo u obzir, "ne daj bože, pročitao nešto na tu temu", provere) na nečiju opasku tipa: "U opasnosti si, neko ti radi o glavi". Problem je što su narodi na ovim prostorima navikli da ih neko jaše, pa shodno tome ne obraćaju pažnju ni na šta.

baunti

03.06.2014. 00:25

@OTAN - Tacno, a vjerujem da i Kina ima svoj sistem, samo cuti o tome. Ko zna, mozda cak i Indija?

vucko011

02.06.2014. 22:44

A sad jedno logicno pitanje... Ako Amerikanci zaista poseduju takvu tehnologiju, zar ne bi bilo logicno da je koriste da manipulisu vreme u njihovu korist u situacijama gde vremenske nepogode unistavaju njihove teritorije? Da vam dam par primera. Tokom poplava na Balkanu, u Kaliforniji su buktali masovni pozari. Takodje, zadnje dve godine centralni deo SAD je pogodjen jednom od najvecih susa u zadnjih sto godina. Zasto onda Ameri nisu iskoristili HAARP da ugase vatru ili spasu useve?

momcilo

02.06.2014. 23:02

@vucko011 - @vucko011, pre nego sto su rusi unistili svemirsku stanicu "Mir" poslednji zadatak je bio da lansiraju u orbitu veliko ogledalo, koje bi moglo u odredjenim podrucjima tokom noci reflektovati suncevu svetlost, ali kablovi su se zapetljali I taj projekat nije ostvaren. zasto je potrebna visoka tehnologija, zar jedno veliko ogledalo ili lece, koje se vec koristi u teleskopima, nemoze povecati temperature, u odredjenom podrucju I time izmeniti klimu. USA je prvo A bombu testirala na amerima

baunti

03.06.2014. 00:26

@vucko011 - @momcilo - to ogledalo bi moralo biti ogromnih razmjera, a i bilo bi vidljivo i lako za unistiti (bar Kini, Americi i Rusiji... za ostale ne znam).

Tony Milano

03.06.2014. 00:43

@vucko011 - Zapetljali se kablovi? buahhahahahahha ti nemas pojma gde udaras ...

pa sad

03.06.2014. 01:36

@vucko011 - zašto razmišljate u terminima nacija?...razmišljajte u terminima novca....nema neka nacija kontrolu nad klimatskim oružjem, nego moćnici koji stoje iza političke elite neke nacije...

vucko011

03.06.2014. 02:04

@vucko011 - To nije odgovor na moje pitanje već još jedna doza nagadjanja. Postavio sam, po meni, veoma logično pitanje. Dakle, ako oni imaju tu tehnologiju, zašto je ne koriste za svoju dobrobit?

Aco

03.06.2014. 04:13

@vucko011 - vucko, ne radi se tu o Amerikancima nego o mocnicima I njihovim kompanijama I onima koji kontrolisu rad njihove vlade. Njih nije briga za njihovo ili bilo cije drugo stanovnistvo. Pa da ih je briga, ne bi narod trovali svakakvom hranom ili lekovima.

Petar

03.06.2014. 07:10

@vucko011 - Pa recimo da npr americka vlada ne radi u interesu amerikanaca, nego radi svako od njih u svom pojedinacnom interesu. I recimo da njih bas briga za amerikance ili jevreje(mislim na izrael, npr). Recimo da zele da izazovu globalni problem kako bi i globalno reagovali. Npr globalno otopljenje, ili u tim ekstremima vremenskim da izazovu paniku kod ljudi kako bi im servirali problem koji bi kasnije oni ''resavali''

Đuka

03.06.2014. 09:38

@vucko011 - Pa zar vi mislite da se oni brinu za američki narod. Brinu koliko i za naš. Politiku SAD vodi odrođena grupa ljudi koja bi i majku rođenu pretvorila u instrument vlasti i vladanja. Takav argument stvarno nije na mestu. Tu grupu ljudi interesuje samo ostvarenje zacrtanih ciljeva od kojih smo neke mogli veoma stidljivo da pronađemo na pojedinim sajtovima koji nas informišu o Trilaterali, Argus i Bildeberg grupi. Narod i Narodi njih ne zanimaju.

Paradox

03.06.2014. 10:54

@vucko011 - Vucko ne mogu ti sve objasniti u kratkom komentaru,ima mnogo toga sto je skriveno od javnosti!Ako hoces posalji mi mail na bobanincognito@yahoo.com pa cu te uputiti na put ka istini.Ako jos neko zeli vise informacija slobodno pisite...

neko

05.06.2014. 12:59

@vucko011 - Aco, lepo se kaze u tekstu da Amerikanci imaju Haarp, svi komentatori potenciraju kako Amerikanci upravljaju tim sistemom, a kada se postavi logicno pitanje kao sto je postavio Vucko, onda vise nisu Amerikanci nego tamo neki mocnici. Ako ne umes da odgovoris na pitanje nemoj da se javljas. Prvenstveni cilj i svrha svakog oruzja, pa tako i Haarp-a, ako je oruzje, je da se zastite drzavni interesi, sto znaci kada bi taj Haarp radio to sto pise u tekstu, Amerika bi imala idealnu klimu. A nije tako.

Miga

03.06.2014. 00:24

Osnova ovih eksperimenata jeste u Teslinoj zaostavštini. On je radio oscilatore (proizvođače frekvencija) koji su mogli da izazovu oscilacije velike energije koje bi izazvale katastrofe ogromnih razmera (da se planeta "raspukne"). Taj oscilator je vezao za temelj jedne zgrade i kada je ona počela da se trese, eksperiment je na vreme prekinuo. Toranj za "skupljanje elektriciteta iz vazduha" ili slanje energije na daljinu koji se srušio bio je sličan eksperiment.

draxy

03.06.2014. 00:33

Pogledajte samo koje su regije pogodjene poplavom: Republika Srbija, Republika Srpska,Istocna Slavonija( zivalj srpski) i bit ce vam sve jasno samo Srbija I R.Srpska nisu uveli sankcije Rusiji eto zasto nas je kaznio vladar ovog svijeta, a ko je vladar procitajte jevandjelja ( kad je Isus boravio u pustinji 40 dana tu pise kome je data vlast na zemlji pa zato nije ni cudo sto posjeduju HAARP imat ce oni jos mnogo sto sta ali ce na kraju ipak morati da plate ceh. Zivjelo posteno covjecanstvo uz b

Dule Los Angeles

03.06.2014. 05:19

Cetsitam onom ko je razumeo terx! HAARP se koristi da se upravlja jonosferom. Kad se ona"pripitomi"onda je moguce upravljati svim i svacim. Text nije iz nekih razoga objasnio "zavosnost jonosfere i klime,i jonosfere i ljudske prirode". To je kljuc. Tu je"osvojeno" mnigo vise nego sto textopisac zna. I oni koji su su osvojili ovaj projekt,ne smeju izaci ni sa 20% istine. Za Srbiju je znacajno da se kaze istina .1. Ko je odobrio-Beljinu 2.Ko je uzeo proviziju. 3. Neka g Vucic kaze nesto o tome.

Boban

03.06.2014. 06:24

Imate li vi uopste predstavu kolika je planeta, a koliko su veliki 6 agregata na dizel :). Ovo o cemu pricate je cista paranoja, i nista drugo. Moguce je da postoje izvesne promene na lokalnom nivou, ali da utice na celu planetu... smesno. Kada bi upotrebili kompletnu dnevnu potrosnju el. energije planete sumnjam da bi to moglo da utice na istu.

Dobro jutro Srbijo

03.06.2014. 10:11

@Boban - Kazes cista paranoja a u sledecoj recenici koristis "Moguce je da postoje izvesne promene ... " :) Nikad niko na svetu nece moci da dokaze tvrdnju da HAARP utice na ljudski mozak,ja licno verujem da moze.Kad mogu politicari recima da deluju,pa sta li tek niske frekvencije mogu nasem mozgu da urade... Klimu pokusavaju da kontrolisu ali majka priroda ce uvek biti jaca od toga,tu nista ne pomaze .

dragan

03.06.2014. 06:35

adi se iskljucivo o vojnom projektu.Namena tog projekta je da obezbedi sigurnu komunikaciju vojsci na bilo kojoj tacci na zemlji.Naravno i prikupljanje informacija.Sve ostalo se zove kolateralna steta.Ciljev su visi kao kod A bombe.Mislim da su to imali Rusi pre Amera.Znam da u ratu 90 ih su tvrdili da imaju sistem za vezu koga je nemoguce ometati jer je medijum voda.Takode njihov laboratorije za proucavanje vremena su ogromne.Mi smo radili na komori od 1 m kubnog a oni od nekoliko hiljada.

из главе

03.06.2014. 07:46

vlasnici haarp-a isto žele običnim građanima, bez obzira da li su Ameri ili Srbi. Otud gmo, kemtrejlsi, vakcine, lekovi, otrovni konzervansi, bio-hem otrovi, vešt bolesti, loše zdravstvo, nula civilna zaštita i nakaradno školstvo i tamo i ovamo. Priča o anteni u Barajevu je kontraspin, da se sakrije istina.

007

03.06.2014. 08:59

Da se nešto krije, dokaz su chemtrails-i na našem nebu. Evo i danas ih ima u BG-u. Dana 11.05. pre poplava je bilo nenormalno zaprašivanje.

Logika

03.06.2014. 09:44

hej, to što je neko cveće ljubičasto ne znači da ne postoji crveno cveće alo...Stepen kontrole nad sistemom je pod znakom pitanja, moguće je da, na primer, mogu da izazovu kišu, ali ne i sušu, ili da neko drugi njima pravi oluje koje ne mogu da zaustave itd. Na nekim lokacijama imaju sistem postavljen, a na nekim ne...Možda hoće/neće da ga koriste. Prosto, to što u Americi postoje vremenske neprilike ne govori ništa o tome da li postoji HAARP i da li ga upotrebljavaju ili eksperimentišu sa njim

elevterios

03.06.2014. 09:50

ništa nećete promeniti pisanjem o tome!ne vi,niko na planeti!to prevazilazi sve nas!njima niko ništa ne može!istražite malo!toliko snimaka na youtube,emisija,knjiga,članaka,i opet nema promene!show must go on!

Paja

03.06.2014. 10:03

Velika kiša pada danima nad Srbijom... Prognoze kažu da će trajati još nekoliko dana. Kao pomoć iz Rusije dolazi Iljušin 72 i nadleće Obrenovac. Posle nekoliko sati prestaje kiša i pojavljuje se sunce. Interesantna pojava!

@

03.06.2014. 10:42

Pa mozda se i koristi za vlastite svrhe vlasnika sistema. Razmislite koje oblasti su u Americi pogodjene nevremenom. Kakav je sastav stanovnistva u tim oblastima? Da li se zeli kontrolisati stanovnistvom, sastavom? Ili po svaku cenu nastaviti s projektom? Vazno je ici dalje, istrazivati dalje, jer cilj vuce kao karta kockara. Primeri su pokazali da kolateralne stete u ljudima nisu uopste bitne. Strasno! A pojedini ljudi su kroz istoriju davali sve za vlast i svoje vlastite interese.

KRAJISNIK-DALMATINAC

03.06.2014. 11:44

Opet teorije zavere vi Srbijanci propagirate ako su poplave bile Americka zavera protiv Srbije onda su isto tako Srbija i RS one 1995 uradili zaveru protiv nas u Krajini zato jer nas nisu hteli pomoci dakle izdali su nas To je veca zavera nego ta vasa prica o HARPU. 250.000 Krajisnika je napustilo Krajinu uglavnom zauvek a ovi ljudi u Obrenovcu su svoje domove privremeno napustili i jos su u svojoj drzavi. Mi Krajisnici nemamo tu privilegiju da se u svoje kuce vratimo kao sto imaju Obrenovcani

Ruben

04.06.2014. 15:45

@KRAJISNIK-DALMATINAC - da ste bili manje komunjare a vise srpski patriote nebi u bankarskom birokrati koga je CIA katapultirala Srbima na ledja prepoznali VODJU ; pa vam se sve to verovatno nebi ni dogodilo

Deki

03.06.2014. 12:36

Ako je pola od ovoga istina, možemo samo da ih intenzivno mrzimo. Mnogo smo mali da bismo se bavili globalnim temama, bolje da otkrijemo zaveru oko izdaje Kosova i Metohije, rasprodaje ove zemlje, sve veće bede i siromaštva, umesto što se bavimo visokom naukom i svemirskom tehnologijom.

Ruben

04.06.2014. 15:41

@Deki - Nije dovoljno mrziti ih ; cak i nepotrebno ; ali je korisno shvatiti sve na sta su oni spremni da sacuvaju globalnu dominaciju svetom u cilju ocuvanja njihovog katolickog raja od plastike ; shvatiti sa cijim interesima se podudaraju interesi vaseg naroda i vas kaop pojedinca ; a to je lako ; osim toga vi niste ni jedini ni prvi na kome oni to primenjuju: opste je poznato da su zemljotresi (Yunnan, Haiti...) u potpunosti njihovo delo.

moravica

03.06.2014. 15:12

Dve godine posmatram bele tragove sto ostavljaju avioni dan pred kisu iznad Beograda. Sutra dan kisa ne padne ili padne slaba kisa. Tako su nam izazivali susu. Ovoga puta dan pred kisu koja je izazvala poplave belih tragova nije bilo, sto me je jako zacudilo, verovatno ih je bilo izvan regiona gde je bila poplava. Na taj nacin su po meni drzali ciklon nad podrucjem gde je bila poplava. Volela bih kad bi se neko od strucnjaka oglasio povodom ovoga sto sam zapazila.

Dule Trubica

04.06.2014. 08:43

WW3 je poceo na moderan nacin cudi me da Beograd nije potopljen kao pred svaki rat........

pera

04.06.2014. 14:26

samo neka se igraju sa tim teslinim izumam tesla je odustao od haapr projetka ne zato sto nije bilo para da se finansira taj projeat nego zato sto je svatio da ako se slucajno pogodi frekvencija sfere da moze da nestane cela planeta bukvalno, udarace gromovi sve dok se ne ispraznice cela sfera, oni ce isusiti svu vodu, i mogu prepoloviti celu zemlju sa tim po teslinim tvrdnjama