КиМ: Албанци отимају црквену имовину!

Танјуг

18. 03. 2014. у 17:25

КиМ: Албанци отимају црквену имовину!
Канцеларија за Косово и Метохију оштро је данас осудила узурпацију парцела које припадају манастиру Свети Врачи у Зочишту, од стране једне албанске породице
Канцеларија за Косово и Метохију оштро је данас осудила узурпацију парцела које припадају манастиру Свети Врачи у Зочишту, од стране једне албанске породице и вербалне провокације којима се узнемиравају монаси овог манастира.

"Осуђујемо и ноћашњи упад непознатих починилаца на црквено имање у селу Могила, у општини Косовска Витина, при чему је начињена материјална штету у башти на којој се узгаја поврће за потребе народних кухиња и Епархије рашко-призренске", наводи се у саопштењу.

Како се оцењује, наставља се пракса бесправног одузимања и присвајање српске имовине на Косову и Метохији и неовлашћени упад на српска имања.

"Тражимо од надлежних органа и међународне заједнице да у најкраћем року предузму мере у спречавању одузимања српске црквене и сваке друге имовине, која је од виталног значаја за опстанак Срба на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу.

Канцеларија је затражила да се одмах пронађу они који су уништили расад у башти на црквеном имању у селу Могила, због чега ће можда неки корисници народних кухиња остати без и тог једног сигурног оброка у дану.

"Захтевамо да престану провокације монаштва манастира Свети Врачи у Зочишту и да се што пре казне изгредници, као и узурпатори манастирске имовине", наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Vojvodjanin

18.03.2014. 19:05

Kad cemo braco da se zalecemo?! Ja ovakve vesti vise citati ne mogu. Zamislite da u Vojvodini to pocnu da rade Madjari. Cela juzna Srbija bi vec bila ovde.

Jubei

02.04.2014. 11:52

@Vojvodjanin - Nažalost druže u Vojvodini s to odavno radi. Samo na tih i mirniji način. pitanje je dana kad će otcepiti Vojvodinu. Nažalost, mi se tu ništa ne pitamo. Neko ima veće planove od nas...

baba Simana

18.03.2014. 19:43

Moj predlog siptarima bi bio da nam ne diraju svetinje pa da tranpimo Beograd za KiM bilo bi to humano preseljenje stanovnistva svaka strana bi bila zadovoljna.

Aca

19.03.2014. 16:41

Ma da, ima da uzmu i to kao i sve ostalo na Kosovo, a mi srbi samo gledamo i nista ne preduzimamo...gde su zavrsili ti srbi sto vide da siptar otima crkvenu teritoriju i odma ide da rasturi pola Kosova...