Представници Фонда за осигурање војних осигураника и апотекарске установе Београд данас су потписали уговор којим је омогућено да војни осигураници са овереним рецептима лекове узимају у апотекама на територији града Београда.

Уговор су потписали директор Фонда Влада Антонијевић и вд директорка Апотекарске уставнове Београд Јасминка Бјелетић, који су у изјави новинарима изразили задовољство што ће војни осигураници моћи да добијају лекове на подручју свих општина града Београда.

Антонијевић је истакао да је захваљујући овом уговору проширена мрежа апотека у којима уз оверени рецепт војни осигураници могу да се снабдеју.

Он је нагласио да је то посебно значајно јер београдска апотекарска установа има развијену мрежу апотека и у приградским општинама Младеновац, Сопот, Барајево, Гроцка...

Бјелетић је прецизирала да је данашњим уговором настављена пракса која је била прекинута у претходом времену да војни осигураници могу да добијају лекове у 124 апотека на територији Београда.

Она је истакла да ће им на располагању бити за стручне савете и око 480 фармацеута разних специјалности који могу да им пруже потпуну здравствену и фармаколошку заштиту.

Представник удружења војних пензионера Србије пуковник у пензији Часлав Антић изразио је задовољство потписивањем тог уговора којим ће бити олакшан живот за око 20.000 војних осигураника у Београду.

Уговор је потписан у Дому војске у Београду у присуству државног секретара у Министарству одбране Зорана Ђорђевића и надлежних за проблематику војних осигураника из система одбране.