Честитке за рођендан: А од Новака – торта

15. 10. 2013. у 21:27

Честитке за рођендан: А од Новака – торта
Јубилеј уз торту честитао најбољи српски тенисер. Честитке и од председника Николића, потпредседника владе Вучића, сликара Милоша Шобајића, академика Николе Хајдина, амбасадора Чепурина...

НАЈБОЛјИ српски тенисер и шестоструки гренд слем шампион Новак Ђоковић међу првима је послао честитку редакцији „Вечерњих новости“. Наш ас је непосредно по освајању турнира у Шангају пожелео свим запосленима у „Новостима“ и свим читаоцима нашег листа још много успеха у раду, а уз писмо стигла је и укусна чоколадна торта, да заслади леп јубилеј.

Драги пријатељи,

Свим запосленима у компанији „Новости“ и вашим многобројним читаоцима желим срећан 60. рођендан! Желим вам да и даље будете читани и поштовани и да ваш утицај и тираж користите као и до сада - за промоцију добрих вредности, племенитих људи и дела.

Срдачне честитке,

Новак Ђоковић

ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ, ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ: ДАЛИ СТЕ ВЕЛИКИ ДОПРИНОС

СВОЈИМ радом и залагањем, „Вечерње новости“ су у претходном периоду дале свој изванредан допринос новинарству на нашим просторима.

Поводом овако значајног јубилеја, у нади да ћете и даље професионално, независно, објективно и правовремено информисати грађане о свим важним догађајима у Србији и свету, честитам вам 60. рођендан. Честитам руководству и запосленима „Новости“, са жељом да и даље, са истом енергијом и истим еланом, обављате свој посао.

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, ПРВИ ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ: ВОДЕЋИ МЕЂУ ШТАМПОМ

УПУЋУЈЕМ искрене честитке уредништву, редакцији и читаоцима „Вечерњих новости“ поводом 60 година постојања и успешног рада.

У протеклих шест деценија показали сте посвећеност и истрајност у циљу објективног информисања грађана о догађајима у земљи, региону и свету. Професионалним односом према новинарству заузимате водеће место међу штампаним медијима у Србији.

Поставили сте стандарде модерног новинарства и стекли углед и поверење широке читалачке публике. Верујем да ћете и у будућности поштовати високе професионалне стандарде новинарства уз коректно и прецизно извештавање.

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ, председник Скупштине: ОБЈЕКТИВНО БЕЗ ЦЕНЗУРЕ

У МИНУЛИХ шест деценија „Вечерње новости“ објективно, верно новинарским начелима, информишу читаоце у Србији и региону о свим важним догађајима. Ваше трајање потврда је ваше професионалности и кредибилитета. Руководству и запосленима честитам значајан јубилеј и желим да се и даље руководите истином, а да ваши текстови буду без цензуре, политичких или других утицаја.

РАСИМ ЛЈАЈИЋ, ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ: ПОДСТИЧЕТЕ ПЛЕМЕНИТОСТ

Редакцији „Вечерњих новости“ искрено честитам велики јубилеј - 60 година постојања и успешног излажења, што вас чини једним од медија са најдужом традицијом и највећим утицајем у Србији. У данашње време није лако задржати професионални кредибилитет и објективност, а истовремено сачувати и висок тираж и успешно пословање. „Вечерње новости“ успеле су и једно и друго и остале су истрајне у својој уређивачкој политици.

Поред тога, у годинама економске кризе коју сви преживљавамо, ваши репортери су причама о „малом човеку“ успевали да покрену јавност, често инертне државне институције и друштвено одговорне компаније, да бар делимично реше проблеме оних којима је помоћ у тешком времену потребнија него осталима. У некима од ваших акција и лично сам учествовао. Добро је што сте успевали да на тај начин пробудите вредности које данас многи сматрају непотребним луксузом - пристојност и племенитост.

ЈОВАН КРКОБАБИЋ, ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ: ЗАШТИТНИЦИ КУЛТУРЕ И ПИСМА

ШЕСТУ деценију у српском новинарству ретко ко обележава. Али, ни јубилеја ни „Новости“ не би било да мисија коју вршите није прихваћена од стране широког круга читалаца. То поверење још траје.

Није новост за „Новости“ и читаоце то што пишете брзо, кратко и јасно. Благовременост, објективност и одговорност основне су карактеристике вашег листа. И тако шест деценија. Оно што нарочито заслужује пажњу и уважавање јесте очување српске културе, језика и писма. У нади да те принципе нећете изневерити, вашим читаоцима и свим запосленима честитам шест деценија рада.

ДРАГАН ЈОЧИЋ БИВШИ МИНИСТАР УНУТРАШНЈИХ ПОСЛОВА: БУДИТЕ И ДАЛЈЕ ИНСТИТУЦИЈА

ВЕЛИКИ јубилеј честитао је „Новостима“ и Драган Јочић, бивши министар унутрашњих послова Србије и потпредседник ДСС. Он се у својој кући у београдском Дипломатском насељу опоравља од тешке саобраћајне несреће коју је имао 25. јануара 2008. на ауто-путу код Велике Плане.

Све ове године, о политичким и другим догађајима важним за Србију, Јочић се информисао и из наших новина. Зато нам је и за рођендан послао личну поруку:

- Србија верује „Новостима“, јер сте увек знали да пронађете кључ и праву меру за чување српског националног идентитета. Није случајна ни симболика да „Новости“ излазе на нашем писму, на ћирилици.

Јочић сматра да се свакога дана појачава притисак да се Србија укалупи у нови тоталирни глобализам, а да судбина наше државе зависи и од тога како ће на овај притисак одговорити националне институције:

- А „Новости“ јесу национална институција. Додуше, једна од ретких које су претекле. Пред „Новостима“ су велики задаци, па и тешка искушења, али је битно издржати до краја. Стара је истина да се на муци познају јунаци. Велики је број оних који су за опстанак Србије дали све што су имали. Од „Новости“ се тражи да буду на висини националног задатка, као што су биле у прошлости. Верујем да ће „Новости“ оправдати крупно име које носе, да су то народне новине. (П. В.)

МИЛОШ ШОБАЈИЋ, СЛИКАР: НОВОСТИ ПРАТЕ СУДБИНУ ОВОГ СВЕТА

- Од „Вечерњих новости“ мог детињства, а то је било много давно, до „Вечерњих новости“, најчитанијег листа, прошла је вечност. И онда, као и данас, увек високог квалитета, „Новости“ прате судбину овог света и наше мале животе. Посебно поздрављам озбиљну културну рубрику, неопходну у овом општем расулу.

ЂУРЂИЈА ЦВЕТИЋ, ГЛУМИЦА: ОМИЛЈЕНЕ НОВИНЕ

- Честитам „Новостима“ рођендан и желим још много јубилеја. „Новости“ су моје омиљене новине, мада, нажалост, ниједне више не читам редовно.

Некада сам била пасионирани читалац, а данас, кад год могу и кад сам у прилици, читам „Новости“.

ВЛАДИМИР КОПИЦЛ, КНЈИЖЕВНИК: ШИРИТЕ ОПТИМИЗАМ

- За некога ко има година као ја, „Новости“ су култ. Одрастали смо уз ваше стрипове, а данас живимо уз ваше проверене и прецизне информације. Кад нисмо сигурни да смо прочитали све што би требало, узимамо „Новости“. Брзи сте и прецизни. Ширите оптимизам. Писцима се посебно допадају огромни тиражи књига које издајете. Надамо се да ћемо и ми једнога дана постати ваши аутори.

ДАНИЦА МАКСИМОВИЋ, ГЛУМИЦА: РЕПЕР ЗА ОСТАЛЕ НОВИНЕ

- „Новости“ читам откад постојим, читали су их и моји родитељи. Ви сте ми репер за остале новине. Посебно сам волела старо издање „ТВ новости“, још чувам текстове и насловне стране, јер су биле врста прозора у све оно што се стварало и догађало на телевизији, а како сам много играла у ТВ драмама, серијама, емисијама за децу и образовном програму, стално сам била актуелна.

РАДОШ ЛЈУШИЋ, ИСТОРИЧАР: ЧИСТЕ БОЈЕ И ОБРАЗА

- У друштвима која су дуго година у кризи, ношена појавама и људима који удружени вуку сигурном низбрдицом, одржати новинарство на висини са које се те друштвене појаве могу запазити и предочити сопственом народу, врашки је тешко. Ваша је обавеза да свакодневно утичете својим делом и речју да се српски народ врати сопственим вредностима и заустави овај дуги и немилосрдни суноврат. „Новости“ су најчитанији дневни лист чисте боје и образа, те му желим да у наредних 60 година и даље предводи српско новинарство.

ДРАГАН ЈОВАНОВИЋ ДАНИЛОВ, ПЕСНИК: „НОВОСТИ“ ПРВОРАЗРЕДНА КУЛТУРНА ЧИНЈЕНИЦА

- Данас када се жалосно урушавају наше кључне културне институције, „Новости“ за мене представљају прворазредну културну чињеницу. Будући да сам фокусиран на теме из домена културе, с радошћу могу да кажем да културна рубрика и културни додатак представљају својеврсну мисију једног вишег реда.

БОЖИДАР ЂУРОВИЋ, РЕДИТЕЛЈ: СПОЈИЛИ СТЕ НЕСПОЈИВО

- У својој дугој традицији „Вечерње новости“ су спојиле тешко спојиво и доказале како немогуће постаје стварност. Упркос турбулентним временима, успонима и падовима, „Вечерње новости“ су нашле праву меру између популистичког и елитистичког и због тога су једне од најбољих дневних новина.

РАДОВАН БЕЛИ МАРКОВИЋ, ПИСАЦ: ЧИТАМ ВАС ЧИМ СЕ ПРОБУДИМ

- „Новости“ су годинама, од времена мог покојног оца, читан лист у мојој породици. Данас су то прве новине које прочитам чим се пробудим. „Новости“ су новине са најречитијим насловима и по днасловима. У српској култури „Новости“ су незаменљиве у обележавању једне епохе, а оне су обележиле мој животни век.

НЕБОЈША БРАДИЋ, РЕДИТЕЛЈ: АФИРМИШЕТЕ КУЛТУРУ И ТРАДИЦИЈУ

- Изузетно ценим „Новости“ зато што о круцијалним догађајима наше епохе извештавају на популаран начин, а притом остају и опстају садржајне и информативне. О глобалним темама пишу са креативним националним приступом афирмишући културу и традицију Србије. Желим „Новостима“ да и даље буду „народне новине“.

ЈОВАН ДЕЛИЋ, ИСТОРИЧАР КНЈИЖЕВНОСТИ: ОДРЖАЛИ УТИЦАЈ У ЈАВНОСТИ

- ЧЕСТИТАМ вам што сте одржали ниво читаности и утицаја у јавности, а нарочито што сте подигли своје интересовање за културу, и својим културним додатком стекли веома високо место у нашем књижевном животу. И у овој, Нјегошевој години дали сте своје прилоге, што није баш била одлика најбољих српских публикација.

ДРАГАН ЂИЛАС, ПРЕДСЕДНИК ДС: ИСТИНА КАО ИМПЕРАТИВ

ЧЕСТИТАМ вам велики јубилеј, са жељом да негујете традицију одговорности према јавној речи. Односи медија и политичара никада нису идилични. Медији и новинари су ту да у име јавности критички преиспитују рад политичара, али истина увек мора бити имепартив. Желим вам да у овом времену великих изазова сачувате своју публику и желим вам много успеха у даљем раду.

ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА, председник ДСС: ИСТРАЈНО ЗА СРБИЈУ

УВЕРЕН сам да „Новости“ желе да задрже посебно место и углед у српској штампи и да потврде вредности и изузетну традицију коју имају. То значи да се мора бити храбар и истрајан у одбрани српских националних и државних интереса који су данас више него угрожени. Србију данас највише угрожава ЕУ која захтева да се као држава и народ одрекнемо Косова. Већ увелико траје борба у јавности Србије да ли Косово треба бранити или га се тихо одрећи. Притом, одрицање од Косова је у суштини одрицање од наших националних и државних интереса. Одрицање од нас самих. Улога „Новости“ је од непроцењиве важности када је реч о овој судбоносној одлуци. Иду тешка времена, и пресудне одлуке које ће определити судбину Србије. Глас „Новости“ ће се чути и важно је шта ће „Новости“ говорити. Избор је за Србију или против ње. Тај избор нам је наметнула ЕУ и свако мора дати одговор на њега.

ДУШАН ПЕТРОВИЋ, ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ: КРЕАТОРИ ЈАВНОГ МНЈЕНЈА

ВеЧерње новости“ су у протеклих шест деценија постале незаобилазни креатор јавног мњења и чинилац јавног живота Србије. Са уверењем да ћете у годинама и деценијама које су испред нас снажно допринети да наше друштво постане снажније, а држава јача у оквиру породице европских земаља, желим вам много успеха.

МЛАЂАН ДИНКИЋ, ПРЕДСЕДНИК УРС: ГЛАСНИК И ОБИЧНИХ ЛЈУДИ

ЈУБИЛЕЈИ су резервисани за евоцирање и свечани тон, али се „Новости“ и ја већ довољно познајемо да ми нећете замерити што ћу овом приликом причати о ономе што ме увек питате - о економији. Био сам једном у прилици да од врсног новинара и уредника „Ју-Ес тудеј“, чујем како је овај лист осамдесетих градио своју независност због које је био најтиражнији. Када, рецимо, објаве негативну критику о новом типу мотора који тестира „Дженерал моторс“, а аутомобилски гигант покушавајући да их уцени повуче све годишње резервације огласа, које се мере са шест нула, они једноставно кажу: „Ко те шиша. Идемо даље“.

Тај ноншалантни став почивао је на чињеници да је америчка привреда била толико јака да ниједан клијент није био незамењив и није могао да уређује новине. Тиражи у Србији нису оно од чега новине живе. И изазова је за медије много. Зато бих вама, као и свим медијима који се као ви још увек држе изнад воде, за рођендан пожелео управо то - јаку привреду у Србији. Привреду у којој ће оглашавача бити толико да ће ваша брига бити само да вам текстови буду најбољи, најбржи, најзанимљивији. Како би тек онда радили оно што „Вечерње новости“ деценијама уназад заиста најбоље знају - причали нам приче о животима и судбинама „обичних људи“, оних које камере не прате на сваком кораку. Приче због којих сваког дана не пропустим бар да вас прелистам.

СУЛЕЈМАН УГЛЈАНИН, МИНИСТАР И ЛИДЕР СДА: НАСТАВИТЕ СВЕТЛУ ТРАДИЦИЈУ

ЖЕЛИМ вам све најбоље и још пуно деценија излажења. Познато ми је и да сте настали на основу идеје Владимира Дедијера, као издање „Борбе“ које ће кратким вестима, са пуно фотографија и атрактивним насловима омогућити брзу и тачну информацију грађанима. Прича се да је господин Дедијер том приликом рекао „ко да прочита све ове дуге чланке из ‘Борбе’? То је више за политичаре, него за народ.“ Наставили сте ту традицију до данас.

Оно што бих убудуће желео да чешће виђам у вашем листу су прилози о најсиромашнијим општинама у земљи. Волео бих и да са много више пажње и разумевања извештавате о проблемима Бошњака у Санджаку који спадају међу оних милион најугроженијих становника у Србији.

ВУК ДРАШКОВИЋ, ЛИДЕР СПО: КРИТИКУЈТЕ СВЕ И СВАКОГА

ВеЋ шест деценија, „Вечерње новости“ су значајно јавно гласило са великим тиражом. Надживеле су тектонске ломове после пада Берлинског зида, распада СССР, Варшавског пакта и крвавог убиства Југославије, државе у којој су живеле своје звездане године. У тим ломовима, „Новости“ се нису сналазиле, а често су промовисале опасне заблуде и митове у српском народу. Са проживљеним искуством, „Вечерње новости“ би требало да се модернизују по угледу на европска гласила тог формата, да буду критичне према свему и свакоме, да едукују читаоце и усмеравају их ка толеранцији и неговању темељних вредности нашег народа. Да промовишу најбоље појединце у науци, култури, образовању, медицини, да буду затворене за све корифеје националне, идеолошке или религијске мржње и слепила.

НИКОЛА ХАЈДИН, ПРЕДСЕДНИК САНУ: ДОБАР РЕЈТИНГ

- Честитам „Новостима“ овај значајни јубилеј. Није лако одржавати добар рејтинг у турбулентним временима и обезбедити простор у новинама за некомерцијалне теме као што су наука и уметности.

ЛЈУБИША ДИКОВИЋ,НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА ВС: ИСТИНСКЕ ВРЕДНОСТИ

У ИМЕ свих припадника Војске Србије и своје лично, срдачно Вам честитам. Сигуран сам да ће „Вечерње новости“ и у годинама које су пред нама информисати своје читаоце о свим битним и занимљивим догађајима у земљи и свету, као и да ће наставити да афирмишу истинске вредности на којима почива наше друштво.

Користим овај значајан јубилеј и да Вам захвалим на професионалном извештавању о активностима Војске Србије, промовисању војничких традиција Србије и војног позива. Уверен сам да ћемо наставити успешну сарадњу на обострано задовољство. Уз искрене честитке, „Вечерњим новостима“ желим сваки успех, још већи тираж и много добрих наслова.

АЛЕКСАНДАР ЧЕПУРИН, АМБАСАДОР РУСИЈЕ: ОЗБИЛЈАН И ВАЖАН ЛИСТ

ВЕЧЕРНјЕ новости“ јесу прве српске новине с којима сам се упознао још пре него што сам дошао да радим у Београду. Тек касније сам схватио колико је то озбиљан и важан лист у Србији.

Надам се да ће се позитивна пажња према Русији, као и према односима Србије и Русије, само повећавати. Сад смо тек на почетку пута ка разноврсној сарадњи, која ће бити од узајамне користи у 21. веку. Ова сарадња ће помоћи нашим народима да живе боље чувајући пријатељство и своје корене. Срећан рођендан!

ИВАН МРКИЋ, ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ: „НОВОСТИ” УВЕК ЈЕДИНСТВЕНЕ

НОВОСТИ“ су за мене увек биле јединствене. Још од најраније младости сам их доживљавао као врло вешти меланге - озбиљних и поузданих политичких вести са информацијама о нашој обичној свакодневици. Откако памтим, „Вечерње новости“ су биле најчитаније. Дакле, неко је одавно био мудар да постави тај дневни лист тако да се допада најширој јавности свих узраста и опредељења. Посебну важност овом листу дајем због његовог присуства и ван Србије, практично свуда у региону. Кад сам службовао у иностранству, волео сам да ми пријатељи, од куће, пошаљу баш „Новости“. Желим вам да наставите да трајете, али квалитетом, као и до сада!

ВЛАДИМИР БУМБАШИРЕВИЋ, РЕКТОР БУ: ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗВЕШТАВАНЈЕ

Изузетно ми је задовољство да вам у име ректорског колегијума Универзитета у Београду и своје лично име честитам значајан јубилеј, 60 година вашег листа. Желим да, као и свих ових протеклих година, и убудуће ваше читаоце благовремено, објективно и професионално извештавате о свим важним дешавањима у свету и код нас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Misko

15.10.2013. 22:36

Nase Vecernje novosti citao je moj stari od kako pamtim, a posle njega i ja. Mnogo srece i velikih tiraza i u buducnosti. Zasluzili ste ove goren navedene cestitke kojima se i ja pridruzujem, sa zeljom da vam i moj sin cestita 100-ti jubilej. Pozdrav svim zaposlenim, Misko Zvornik, Republika Srpska

Vule

15.10.2013. 23:24

Ja imam 23 godine moj pokojni otac je svakoga dana kupovao Novosti i donosio ih kuci,njega vise nema ali meni je sa moje 23 ostala navika da svakodnevno kupim i procitam Novosti. Zelim vam srecan jubilej i da ostanete najbolji kao i do sada!

bella

16.10.2013. 01:50

Srecan Vam rodjendan i budite i dalje profesionalni,objektivni i uspesni.Cestitam od sveg srca iz daleke Kanade.

Svetionik slobode misli

16.10.2013. 03:37

Cestitke najboljim novinama i najinventivnijim novinarima sa posebnim shmekom, u Srbiji. Najbolji i najslobodniji veliki sajt u Srbiji! Blic odavno drze razne interesne grupe i lobiji, feministicki na prvom mestu, koji ima za cilj putem cenzure i propagande moderki, 'prevaspitavanje muskaraca u Srbiji'. B92 se iscupao iz kandzi cenzurista i imitira Vecernje novosti sto je pohvalno. Kurir standardno, ko vise plati ima 'svoju istinu' Rts drzavni sajt, polucenzura. Ostale ne citam.

MatijaBG LDP/DS

16.10.2013. 08:20

Ponovicu najpametniju izjavu i jedinu vrednu pomena u ovom textu....Kritikujte sve i svakog!

Ivan Krstic

16.10.2013. 09:32

Cestitam veliki jubiljej i zelim vam da natavite posao koji radite nepristrasno,objektivno i blagovremeno.40 godina se novosti citaju u mojoj kuci generacijski...nema vam zamene...srecno i da se citamo jos dugo.Vas jubilej je i moj.

MatijaBG LDP/DS

16.10.2013. 10:23

Uf,vidim svi se utrkuju da Vam cestitaju jubilej,ali se bas ne utrkuju da Vam finansijski pomognu......pazite se utrkivaca!

Miki BG

16.10.2013. 17:20

@MatijaBG LDP/DS - Što bi iko pomagao privatnu firmu i dok neko od pljačkaša, a zna se i ko su, krivično ne odgovara.

Milovan

16.10.2013. 12:31

Čestitam Vam ljubilej 60 godin izlaska Vaših novina. Želim da, kao i svih ovih proteklih godina, i ubuduće me blagovremeno, objektivno i profesionalno izveštavate o svim važnim dešavanjima u svetu i kod nas.

Momcilo Todorovic

16.10.2013. 13:39

Bravo,bravo,bravo !!!!! Svim zaposlenim u ,,Vecernjim novostima"cestitam 6O godina, postojanja,pravljenja najtiraznijih novina.Naravno,podrazumeva se i najkvalitenije,sto ni malo nije lako..Skola ,,Novosti" reprodukuje svoje kadrove na najbolji nacin sto se vidi i po tirazu.Citam ih,i mogu bez preterivanja reci da na nasim prostorima nemaju konkurenciju,i dugo je nece imati.Posebno bih pohvalio neimare prvih stranica,i tvorca nedeljnog izdanja.Zelja mi je,da kvalitet i tiraz odrzite sto duze.

BataCvele

16.10.2013. 14:10

Cestitam vam jubilej iz Momence, IL, SAD. Davno pre 30 godina kada sam ziveo u Loznici voleo sam da ujutro odem na kafu do kafica Prolece i uz kafu procitam Novosti. Danas uz kafu u krevetu svako jutro procitam vesti na vasem web sajtu. Hvala i ziveli mi mnogaja ljeta.

Maculin

16.10.2013. 16:58

I ako sam u Americi vec 56 godina, nikad necu da zaboravim svakodnevno kupovanje "Vecernih Novosti", od prvog broja sve dok nisam napustila Beograd. Cestitam .